Ми у Facebook
13.07.2011, 10:17

У Рівному з’являться тролейбуси-гібриди

Перші в Україні тролейбуси-гібриди, які їздять і на електроенергії, і на дизельному пальному, вже з наступного року освоюватимуть у Рівному.
Як пояснив міський голова Рівного Володимир Хомко, суть новації у тому, що в звичайні тролейбуси буде вмонтований невеличкий дизельний двигун, який дозволятиме рухатися деякий час без обладнаних ліній. Виготовити такі гібриди готові на автомобільному заводі "Богдан", що в Луцьку. Попередньо один такий тролейбус на заводі оцінили у два мільйони гривень, тоді як звичайний “рогатий” коштує 1,8 мільйона.

— Вони для нас виготовлять два ексклюзивних таких тролейбуси, ми їх обкатаємо. Якщо цей експеримент буде вдалим, ми в принципі можемо закільцювати все Рівне саме такими тролейбусами, а не автобусами, — зазначив мер. — З екологічної точки зору — це буде прорив, бо цей дизель (євро 5) дає мінімальні викиди. Та й їхати на ньому тролейбус буде лише той невеликий відрізок, де немає ліній. Вигода в тому, що обладнання кілометра траси під тролейбус коштує близько трьох мільйонів плюс інші витрати. А так ми суттєво економимо.

Поява таких гібридних тролейбусів можлива вже у першому півріччі наступного року. Затримка не так у луцьких техніках, як у рівненських грошах.

— Ми не знайдемо два мільйони в цьому бюджеті. А на наступний спокійно закладемо їх. Вони, знаючи це, вже готуються. Опробовуватимуть новинку на маршруті вул. Волинської Дивізії — кладовище “Нове”.





На правах реклами