Ми у Facebook
18.07.2011, 17:08

Будівельникам не вистачає часу на масштабну Пересопницю [+Фото]

Фасад храму Першокниги

Стислі терміни будівництва історико-культурного центру "Пересопниця" спричинили суперечності між авторами проекту та виконавцями.
Автор проекту "Пересопниця" архітектор Віктор Ковальчук, перш ніж взятися за роботу, думав, чи вистачить часу, аби якісно виконати замовлення.

- Не відразу погодився братись за цей проект, бо розумів, що дуже великий обсяг робіт, а строки маленькі. На все дали місяць, - розповідає архітектор.

Пересопницю на Рівненщині відбудовують ударними темпами [+Фото]

Проте загальний образ Храму Першокниги, як його називає Віктор Ковальчук, з’явився ще 20 років тому. Тоді архітектор розробив три варіанти комплексу для конкурсу ЮНЕСКО.

Генплан історико-культурного центру "Пересопниця"
Генплан історико-культурного центру "Пересопниця"


- У всіх трьох використано образ книги, - говорить Віктор Ковальчук. - Це потрібно для того, аби люди простіше сприймали комплекс. Щоб у відвідувачів виникали відповідні асоціації.

На Рівненщині готуватимуться до відзначення 450-річчя Пересопницького Євангелія

Скульптура, яка прикрашатиме фасад центру "Пересопниця"
Скульптура, яка прикрашатиме фасад центру "Пересопниця"


З моменту створення проект зазнав низки змін. Найсуттєвіша - зменшення масштабів комплексу. А невеликі строки, які відведені для завершення будівництва спричинили складні відносини між залученими для роботи людьми.

- Між технаглядом, авторами проекту та будівельною організацією виникли складні стосунки. Будівельники хочуть спростити проект, бо мало часу на будівництво. Все це зробити фізично важко, - розповів Віктор Ковальчук.

До теми:
Пересопницьке Євангеліє передрукують сучасною українською [+ВІДЕО]
Дорогу до Пересопниці почали ремонтувати
До святкування 450-річчя Пересопницького Євангелія в с.Пересопниця відремонтують храм





На правах реклами