Ми у Facebook
19.07.2011, 19:14

Двох рівнян Табачник нагородив разом із Мікою Ньютон

Лауреатами цьогорічної Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України стали двоє представників Рівненщини — Наталія Ніколайчик та Олександр Бурделяк.
Студентка Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем'янчука Наталія Ніколайчик отримала премію у номінації “За спортивні досягнення”.

Наталія — багаторазова чемпіонка України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору, володарка Кубків України, майстер спорту міжнародного класу з дзюдо.

Боротьбою дзюдо Наталія Ніколайчик займається з 1992 року. Нещодавно вона виборола право виступати на Паралімпійських іграх в Лондоні. Нині є претенденткою на участь у третьому загальноміському рейтингу “Зірка Рівного”.

А в номінації “За особисту мужність” премійований житель с.Башарівка Радивилівського району 24-річний Олександр Бурделяк. Рік тому Олександр разом із земляком Вадимом Юзвою врятував від утоплення 10-річного Дмитра, який під час купання у ставку в с.Старики на Радивилівщині пірнув і не винирнув.

За свідченням лауреатів, офіційний розмір премії - 3400 гривень, фактичний, після вирахування податків, - менший за 3000 гривень.

До речі, у списку цьогорічних лауреатів привертає увагу скромний рядок, який засвідчує, що у номінації “За творчі досягнення” урядову премію присуджено “Грицай Оксані Стефанівні — студентці Київського національного університету культури і мистецтв”. Обізнані, звісно, відразу ж зрозуміли, що мова йде про цьогорічну учасницю Євробачення від України Міку Ньютон.

Цікавими спостереженнями про організацію нагородження лауреатів премії поділилась у своєму блозі одна з нагороджених — студентка Одеської національної юридичної академії Наталія Мажарова:

- Щодо процедури отримання — то це страшне затягування часу. Нас зібрали на дев'яту ранку в Міністерстві освіти. Годину ми підписувались за отримання диплому, коштів, обіду, нагрудного знаку, квітів (все окремі підписи), потім нам видали конверти. Потім чекали годинку, потім слухали міністра про те, які ми молодці, і інструктаж, як себе вести при нагородженні. Щодо інструктажу. Нам розказали, чого не можна роботи під час церемонії - виправляти міністра, коли він невірно називає твоє прізвище, ім'я й по батькові, коли дає тобі не твій диплом, не викрикувати, встати коли він зайде до зали. Відібрали, хто з лауреатів говоритиме промови міністру і безліч інших дрібниць. Але мені це страшно не сподобалось... Надчіткий протокол схожий на цензуру. Потім ще годинку чекали, потім обідали, потім ще півтори години чекали, потім нас відвезли в Клуб Кабміну, годину впускали туди (охорона) і ще чекали, потім прийшов Табачник і за годинку нас нагородили і дали прес-конференцію. Опісля четвертої я була вільна. Зважаючи, що всі люди там були дорослі (до 35 років) і які дуже цінують свій час, а контролювали нас як підлітків у дитячому таборі, хочеться порадити їм кардинально переглянути програму перебування лауреатів в Києві.

До речі, торік серед лауреатів премії було також двоє представників Рівненщини — актор обласного академічного театру ляльок Олександр Шило та учень Любиковицької ЗОШ Сарненського району Петро Катеринич. Останній торік виявився наймолодшим серед лауреатів. Петро — автор чотирьох книг, член двох творчих спілок — письменників та журналістів, переможець учнівських олімпіад, конкурсів-захистів Малої академії наук та інших престижних конкурсів, у тому числі — Третього обласного конкурсу учнівських творчих робіт “Я — журналіст!”.





На правах реклами