Ми у Facebook
25.07.2011, 09:26

Зіркові подорожі рівнян: Валерій Богуцький - про Філіппіни та В'єтнам

Валерій Богуцький стриманий в емоціях. З виразу обличчя одразу й не вгадаєш, що у нього на думці. І тільки респектабельна посмішка англійського аристократа свідчить про успішність цього чоловіка. Наша розмова з паном Валерієм - про дивовижний світ Мальдівів, непередбачувані Філіппіни та білий пісок В'єтнаму.
Знаменитості поділяться історіями подорожей і розкриють автору рубрики Наталії Савенко таємниці свого найкращого і найгіршого відпочинку. Подорожують усі, але не кожен відкриває завісу до декількох днів зі свого незабутнього відпочинку. Відомі рівняни застерігають туристів від підводних каменів та неприємних сюрпризів найпопулярніших курортів світу.

Найкраща відпустка
-Яким був найкращий відпочинок?
- Моя пристрасть - дайвінг. Тому все, що пов'язане із зануренням у глибини морів та океанів, для мене - найкраще проведений час. Пригадую подорож на Мальдіви років п'ять тому. То був цілодобовий дайв-тур на яхті "Мальдівіана" в океані між атолами. Наша компанія дайверів занурювалась у глибини до сорока метрів. Під водою - зовсім інший світ. Не відчувається вага, як у космосі. А які там флора і фауна! Ми досліджували риф Манта Поінт, де водяться найбільші скати - манти. Це місце - неодмінний пункт для всіх дайв-гідів. Тільки вони з точністю знають, куди припливуть "морські дияволи" на обід, та де рибки-чистильники проведуть цим гігантам всі гігієнічні процедури. Однією з найулюбленіших дайверських розваг є годування риби-Наполеона під водою яйцем. Зазвичай, яйце підкидають у воді, Наполеон засмоктує його своїми великими губами, а потім випльовує лише шкаралупу. В моєму випадку, губата риба засмоктала разом з яйцем і мою руку, а потім відпустила. Той момент пам'ятаю досі. Одним словом, Мальдіви - рай для дайверів.



- І найкращий готель, в якому ви зупинялись?
- Вразив і запам'ятався найкращий готель В'єтнаму “ВінПерл Резорт”, що розташований на острові Хон Че. До нього з материка можна дістатись або катером, або канатною дорогою, що схожа на люльку на мотузці. Сам острів поділений на дві частини: одна - це готель, інша - розважальний парк з аквагірками, атракціонами, ресторанами і всякою всячиною на кшталт Діснейленду. Розкішна природа, шикарний пляж зі справжнім білим піском. Дійсно високий рівень сервісу.

- Що потрібно для ідеального відпочинку?
- Якщо відверто, відпочити можна, навіть нікуди не виїжджаючи, коли з тобою твоя родина, твої друзі, гарний настрій і детальний план.

- Що ви завжди берете з собою?
- Кредитку та готівку. Не економлю на позитивних враженнях.

- Яка ваша найкраща порада для подорожувальників?
- Давно усвідомив: хороше дешевим не буває. Потрібно чітко орієнтуватись у співвідношенні ціна-якість. На цьому ґрунті буває багато розчарувань. Не набирати зайвих речей, тільки необхідне. Пильнувати документи і гроші. Пам'ятати пін-код кредитки. Комбінувати наявні кошти: якусь частину обов'язково тримати у готівці, а основний капітал - на картці.

- Куди хочете поїхати далі?
- Якоїсь чіткої задумки немає. Літом відпочиваю вдома - шашлики, дача, до бабусі в гості. Весна чи осінь - традиційно Кіпр, Туреччина або Італія. Взимку - на лижі або в теплі краї. А загалом, якщо хтось з компанії висловлює ідею відпочити, наша родина завжди готова приєднатися до такої поїздки.



Стихійні лиха

- Якою була ваша найгірша подорож?
- Три-чотири роки тому наші друзі з Москви організували подорож до Філіппін. Дуже важка дорога, з тривалим перельотом, стикуваннями авіарейсів, змінами часових поясів. Нарешті аеропорт Маніли, підходимо на паспортний контроль, а нас зустрічають питанням: "...де ваша віза?" Виявляється, росіянам віза не потрібна, а шістьох українців затримують як нелегалів. На нас чекала невесела перспектива: о п'ятій ранку повернутись на батьківщину. Та після важких переговорів ми вилетіли до Таїланду, де відпочили на славу.

- Найгірший досвід відпустки?
- У мене такого немає. Ми самі робимо свої відпустки. Я завжди налаштований оптимістично. Не буває таких ситуацій, в яких не можна відшукати бодай краплину позитиву.

- Найбільша помилка у пакуванні валізи чи неприємна історія, пов'язана з багажем?
- Через різні правила авіакомпаній щодо ваги багажу, часто потрапляєш у неприємні ситуації. Одні з найбільш безглуздих — правила наших українських авіаліній, де навіть через один-два кілограми зайвої ваги валізи вже виникають труднощі. При цьому, "Катарські авіалінії" надають для дайверів до основного багажу десять бонусних кілограмів без додаткової оплати.
Пригадую кумедний випадок в аеропорту. Син ще був тоді маленький і мав улюблений іграшковий пістолет, який він, звісно, взяв із собою у рюкзак ручної поклажі. Треба було бачити очі працівників митної служби, коли вони виявили ту іграшку! Хоч дитина дуже засмутилась, пістолет довелося залишити.



- Чого ви хотіли б уникнути під час відпустки?
- Довгих митних процедур. Коли потрібно щось писати, заповнювати, пояснювати. А ще, усіляких запізнень: чи то трансферу, чи транспорту. У таких випадках завжди є пересторога запізнитись на літак.
Якщо це східні країни, то неякісної їжі чи напоїв. Тут у мене свої правила: особиста гігієна, зовнішній вигляд закладу, органолептична оцінка страв і 50 грамів міцного алкоголю для внутрішньої дезінфекції.

- Які найбільш неприємні відчуття після подорожі?
- Коли приземляюсь у Борисполі, одна думка в голові: до Рівного добиратись ще чотири години, а як добре було би вийти з літака вже в місцевому аеропорту!

СПЕЦІАЛІСТ ТРЕВЕЛ
ваш турагент по Іспанії та Греції
тел. 46-02-09
м.Рівне, вул. Г.Мазепи, 4а/6а, оф.210
specialist.rv.ua





На правах реклами