Ми у Facebook
26.07.2011, 18:46

Голову Демпартії України посадили на 8 років

Київський районний суд м.Сімферополя виніс вирок керівникам кредитної спілки "Южный" Валерію Волкову та Сергію Казаченку. Останній, як відомо, у недавньому минулому був депутатом Верховної Ради АРК і до цього дня офіційно є головою Демократичної партії України.
Кредитний союз зібрав гроші у більш ніж 3 тисяч кримчан на загальну суму майже 65 млн гривень. Але 2,5 року тому вкладникам перестали виплачувати дивіденди і не повертають вклади. При цьому вся бухгалтерська документація кредитної спілки зникла.

У червні минулого року засновника кредитної спілки "Южный" Сергія Казаченка заарештували за звинуваченням у шахрайстві і розкраданні в особливо великих розмірах. Суд визначив йому остаточне покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з відбуванням у кримінально-виправній установі. Інший керівник "Южного" - Валерій Волков - проведе за ґратами 7 років. Крім того, суд конфіскував майно обох підсудних і постановив стягнути з них більше 4 млн грн в якості часткового відшкодування вкладів.

За інформацією "Чорноморської телерадіокомпанії", вкладники кредитної спілки "Южный" вважають рішення суду дуже м'яким і збираються оскаржити його.

Сергій Казаченко з вересня 2009 року по червень 2010 року обіймав посаду голови контрольної комісії з питань приватизації Верховної Ради АРК. Є головою Демократичної партії України та очолює Кримське крайове товариство Українського козацтва.





На правах реклами