Ми у Facebook
12.08.2011, 08:17

Орендувати житло молодь Рівненщини зможе дешевше

Орендувати житло без права його викупу, до того ж за прийнятними цінами вже незабаром зможуть молоді сім’ї України. Планується законодавчо ввести такий спосіб підтримки для тих, хто не може придбати власного житла.
Як розповів заступник директора Рівненського регіонального відділення Державного фонду сприяння молодіжному будівництву Анатолій Жовнір, такі нововведення плануються у законопроекті "Про особливості державної підтримки забезпечення молоді житлом", який нині проходить громадське обговорення.

На Рівненщині чекають закону про кредитування молодіжного будівництва

— Визначене житло надаватимуть в оренду, але складатиметься вона лише з фактичних витрат на утримання цього житла. Тобто квартплата, електроенергія, тепло та таке інше, — продовжив Анатолій Жовнір. — Фактично зиску і прибутку для орендодавців цього житла не буде. Оренда буде лише покривати витрати власника цього житла на утримання його та оплату комунальних послуг.
Використовуватимуть у якості такого житла незаселені новобудови, яких нині чимало. Принаймні таку можливість нині розглядають.

За словами Анатолія Жовніра, важливо лише визначити, хто саме дофінансовуватиме власникам цього житла таку невигідну оренду.

— Здійснювати таке дофінансування може держава, органи місцевого самоврядування або підприємства, на яких працюють потенційні орендарі такого житла. Але знову ж таки підприємство буде зацікавлене у такому відшкодуванні, якщо отримуватиме якісь пільги з оподаткування, які вони зможуть направляти на це відшкодування.

Висотні будинки Рівненщини зроблять безпечними

Практика подібної оренди є у всьому світі, переконує представник Фонду:

— За СРСР ніхто ж не мав квартир у власності, всім давали ордери, це була та сама оренда: житло було комунальне, а люди там собі мешкали. Якщо вирішиться питання, хто буде здійснювати компенсацію, така оренда стане хорошим варіантом вирішення житлового питання для молодих сімей.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ