Ми у Facebook
15.08.2011, 18:14

На Рівненщині 72-річний чоловік поглумився над дев’ятьма могилами

Випадок, який днями трапився у Новорічицях Зарічненського району, шокував не лише мешканців села, але й прилеглих населених пунктів. 72-річний місцевий житель пошкодив на кладовищі дев’ять місць поховань.
Шість повалених пам’ятників та три дерев’яних хрести побачив 10 серпня житель с.Новорічиця на місцевому кладовищі, куди прийшов, аби провідати свої померлих родичів. Чоловік одразу повідомив про це сільського голову, який і зателефонував у міліцію.

— Знайти вандала було вкрай важко. Працівники міліції опитали мешканців майже всього села, що і дало свої позитивні результати. На наступний день ми встановили зловмисника. Ним виявився 72-річний місцевий житель Василь, — повідомила помічник начальника Зарічненського РВ по взаємодії з громадськістю та ЗМІ Марина Полюхович. — Чоловік характеризувався позитивно, проблем із законом не мав, проживав разом зі своїми братом та сестрою. На момент скоєння злочину був тверезим.

Пояснити причини своєї поведінки чоловік і досі не може. Зі слів затриманого, він вирішив ввечері прогулятися, забрів на кладовище, а там незчувся, як почав трощити пам’ятники. Лише згодом усвідомив, що накоїв, дуже злякався і вирішив нікому не казати. Стверджує, що навмисно саме до цих могил не прямував та й спеціально їх не обирав. Василь свою вину визнає і кається у скоєному.

Нині проти підозрюваного порушена кримінальна справа за статтею 297 (Наруга над могилою) Кримінального кодексу України. За осквернення могил чоловікові "світить" позбавлення волі на строк до трьох років.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ