Ми у Facebook
19.08.2011, 16:33

В РДГУ порушили права абітурієнта

За допомогою до ОПОРИ звернулася мешканка Львівської області. Через помилку члена приймальної комісії її дочку не зарахували на державну форму навчання.
Допомогти відстояти права абітурієнта просила мати випускниці з міста Борислава, що на Львівщині. З незрозумілих причин її дочку не зарахували на бюджетне місце по спеціальності «Книгознавство, бібліотекознавство і бібліографія». Зі слів жінки, член приймальної комісії безпідставно відмовив у зарахуванні, порекомендувавши матері віддати дочку на платну форму навчання. Свою позицію він аргументував відсутністю оригіналу одного з обов'язкових документів, а саме - сертифіката Українського центру оцінювання якості освіти. Мати дівчини стверджує, що відмова незаконна, адже її донька подавала до закладу лише оригінали.

Зустрівшись з представниками університету, представники ОПОРИ зафіксували факт порушення та допомогли дівчині відновити справедливість. Перевіривши рейтинг абітурієнтів, що були зараховані на державну форму навчання по спеціальності «Книгознавство, бібліотекознавство і бібліографія», представники ОПОРИ встановили, що мешканка Львівщини мала б потрапити до їх числа. Отриманий нею бал (655,2) гарантував їй восьме з десяти державних місць.

Ознайомившись з особовою справою абітурієнтки, яка заводиться при подачі документів, представники ОПОРИ встановили, що відмова у зарахуванні була незаконною. Дівчина подала до ВНЗ оригінали документів, що підтверджується розпискою члена приймальної комісії Дем'янчука А.Г. та описом прийнятих документів від 11 липня 2011 року і завірено печаткою. Більше того, переглянувши особову справу абітурієнтки, представники ОПОРИ знайшли там оригінал сертифіката.

- Перед тим, як складати списки зарахованих абітурієнтів, члени приймальної комісії мали б перевірити подані документи, - каже довготерміновий спостерігач ОПОРИ Наталія Токарська. - Тим більше, що зробити це було нескладно. Кількість поданих заяв на цю спеціальність ледь перевищує 100.

Встановлені спостерігачами факти дозволили довести, що абітурієнтці незаконно відмовили у зарахуванні на державну форму навчання. Зі слів керівництва РДГУ, за несумлінне виконання посадових обов'язків член приймальної комісії Дем'янчук А.Г. отримає догану. Щодо абітурієнтки, спільно з ОПОРОЮ, їй вдалося відстояти свої права. 17 серпня в інформаційній системі «Конкурс» з'явилась інформація про її зарахування на бюджетну форму навчання з обраної спеціальності.





На правах реклами