Ми у Facebook
19.08.2011, 17:39

На Рівненщині СБУ викрила схему незаконного привласнення майна РЗТА

Оперативники СБУ викрили схему незаконного привласнення однією з приватних структур майна ВАТ "Рівненський завод тракторних агрегатів".
Встановлено, що в 2002 році ВАТ "РЗТА" було придбано однією із приватних структур на неконкурентних засадах з порушенням положень "Державної програми приватизації".

Зокрема, в процесі реструктуризації підприємства основні виробничі комплекси (виробництво тросів дистанційного керування, опалювальної техніки та фільтрів, ливарне виробництво) були виведені у закриті акціонерні товариства, а частку державного ВАТ у цих структурах було зменшено.

Під час ініційованої СБУ перевірки спільно з новим правлінням ВАТ "РЗТА", Фондом державного майна України та органами прокуратури в судовому порядку повернуто до державного сектору економіки незаконно відчужене майно та майнові права цього підприємства, а саме 36,71% акцій на суму понад 6 мільйонів гривень.

У січні цього року слідчим відділом УСБУ в Рівненській області було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України стосовно колишнього виконуючого обов’язки голови правління ВАТ "Рівненський завод тракторних агрегатів", який використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, вдався до розтрати ввірених йому товарно-матеріальних цінностей на суму 1 мільйон 250 тисяч гривень. На даний час кримінальна справа скерована з обвинувальним висновком до суду.

Про це повідомила прес-група УСБУ в Рівненській області.





На правах реклами