Ми у Facebook
25.08.2011, 15:41

У Рівному відкрили фотовиставку румунських раритетних паротягів [+Фото]

У вівторок, 23 серпня, у Рівному в галереї "У Фарватері істин" відкрили фотовиставку Теодора Пантеа. Відомий румунський фотохудожник представить знамениту експозицію Sic Transit, яку він присвятив потягам. Вже на день міста фотохудожник відвідає Рівненщину і фотографуватиме славнозвісну Рівненську "кукушку".
Рівне вперше приймає роботи відомого румунського фотохудожника Теодора Пантеа. Працює викладачем фотографії в університеті Орадя, факультет образотворчого мистецтва. Доктор з історії фотографії, автор праці "Фотографічні рухи в салонах Румунського фотографічного мистецтва 1945-2003". Учасник більшості мистецьких фотосалонів, організованих в Румунії з 1979 року (більше 100 виставок та салонів). Організував 63 персональні фотовиставки.



— Цьогоріч Теодор буде одним з учасників журі "Фотовернісажу на "Покрову", — розповів керівник фотогалереї "У фарватері істин" Олександр Харват. — Він перебуватиме на Рівненщині в кінці серпня – на початку вересня. Тому ми вирішили представити у Рівному одну з найвідоміших його виставок Sic Transit.



Цикл фоторобіт автора присвячений раритетним румунським паротягам. На світлинах автор в деталях зафіксував елементи потягів, їх оформлення.



— Це один з моїх улюблених проектів, який я розпочав із старого локомотивного депо, що поруч з моїм містом Орадя. Це був 1990 чи 1991 рік. Тоді я не відзняв багато фотографій, сподіваючись, що в майбутньому у мене ще буде нагода повернутись сюди, — зізнався Теодор Пантеа. — Та ніхто не міг застерегти мене, що всі ці дорогоцінності (близько 80-90 різних локомотивів) будуть розрізані на шматки і продані як вторинні матеріали на металобрухт. Такі злочинні дії типові для сучасної Румунії! Моєму жалю не було меж, коли я дізнався про це.



Цьогоріч фотохудожник зможе пофотографувати відому рівненську вузькоколійку "Антонівка-Зарічне". Адже візьме участь у пленері "Рівне. На Європейських перехрестях".





На правах реклами