Ми у Facebook
25.08.2011, 15:50

Політик-екстремал — Олексій КОСОБУЦЬКИЙ

Статус: голова комісії з питань бюджету, фінансів та податків Рівненської обласної ради.
За п’ять років у політиці Олексій Кособуцький досяг того, що інші не можуть досягти за десятки років. Але все по порядку. Спочатку в кар’єрі Кособуцького був бізнес.

Становлення Олексія Кособуцького як бізнесмена відбулося на початку 90-х років. Ще студент, він паралельно розпочинає комерційну діяльність у Києві, а згодом успішно продовжує її у рідному місті Костополі. Цілеспрямованість й уміння аналізувати дозволили йому досягти успіху в бізнесі.

“Помаранчева” революція, ідеї Майдану змусили, чи не вперше, Олексія Кособуцького замислитися про політику.

З 2006 року Олексій Миколайович перебуває у вирі політичних подій нашого регіону. Спочатку — перемога на місцевих виборах 2006 року і значок депутата Костопільської райради. Трохи пізніше він обіймає посаду керівника виконкому Рівненської обласної організації Партії “Наша Україна”. І, майже одночасно з цим, стає радником голови Рівненської облдержадміністрації Віктора Матчука. Після звільнення з посади голови облдержадміністрації і переходу в Верховну Раду Матчука, Олексій Кособуцький змінює статус радника губернатора на помічника народного депутата.

Вміння приймати вірні, політично незаангажовані та корисні для людей і краю рішення швидко вивело його на новий рівень.
На останніх місцевих виборах Олексій Кособуцький балотується вже до обласної ради за списками тієї ж таки “Нашої України”. Він не полишив партію, попри те, що багато хто не вірив у її здатність пройти виборчий бар’єр.

Олексій Кособуцький завжди відзначався ризикованістю. Планерний спорт, стрибки з парашутом, гірські лижі та полювання — це далеко не повний перелік захоплень Олексія Миколайовича. Екстремальний стиль він переніс і в політику. Схоже, це дало свій результат. “Наша Україна” в облраду пройшла, і Кособуцький став депутатом та очолив бюджетну комісію. Тепер у його руках — ще й фінансовий ресурс області.





На правах реклами