Ми у Facebook
25.08.2011, 15:56

Сильна слабка стать — Віра КОБИЛЯНСЬКА

Статус: заступник головного лікаря Рівненського міського Будинку дитини.
На зорі боротьби за Незалежність у Рівному існувало таке дивне на сьогодні явище, як антикомуністична агітація російською мовою. Коли на виборах у березні 1990-го на місце депутата Верховної Ради від одного з двох мажоритарних округів Рівного претендували Володимир Пилипчук і Віра Кобилянська, на парканах з'явились листівки, зміст яких мовою оригіналу можна передати так: "Надо голосовать за Пилипчука, так как партаппарат начал компанию в поддержку Кобылянской"...

Сьогодні це видається дивним: громадсько-політична діяльність Віри Кобилянської асоціюється якраз із опозиційністю якщо не комуністам (де в Рівному ті комуністи?), то принаймні тим, хто прийшов на місце "партапарату" і, якщо казати відверто, за двадцять років Незалежності так і не виліз із зручних чиновницьких крісел. (Якщо не рахувати зміни вивісок — приміром, обкомів на держадміністрації, та назв партій — скажімо, партії комуністів на партію регіоналів).

Така вона, мінливість вітчизняних політичних реалій. Зайве підтвердження тому — символічний факт: у нашому нинішньому рейтингу Віра Кобилянська зустрілась із тодішнім опонентом Володимиром Пилипчуком.

Зрештою, обоє сьогодні — поза великою політикою: тільки хтось — всеукраїнською, а хтось — обласною. Депутат обласної ради двох минулих скликань, цього разу вона опинилась поза сесійною залою облради — на "мажоритарці" програла "свободівцю" Олегу Осуховському, а прохідного бар'єру список “Християнсько-демократичного союзу”, який вона очолює на Рівненщині, не подолав.

Утім, говорити про публічну діяльність Віри Кобилянської у минулому часі не випадає: ця жінка недарма вважає, що представниця "слабкої статі" може зробити в політиці більше, ніж чоловік. Будинок дитини вона очолила у... 28 років.

Депутатом міськради вперше стала ще у 1985-му. А у важкі часи безгрошів'я дев'ять місяців провела на заробітках за кордоном. До цього залишається додати хіба ще два факти: прийом виборців... удома та перебування в найгарячіший період президентських виборів-2004 на дільницях у самому Єнакієвому. Якщо таку людину не назвати сильною особистістю — то як тоді її назвати?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ