Ми у Facebook
29.08.2011, 10:12

Із 1 січня розплатитися банківською карткою можна буде у кіосках та на ринках

Із 1 січня 2012 року в усіх торговельних точках мають встановити POS-термінали для оплати покупки банківськими картками.
Із 1 січня в кіосках, перукарнях і навіть на ринках хочуть запровадити безготівковий розрахунок — за пластиковими картками.

За постановою Кабміну №706, після Нового року в кожній торговельній точці та на підприємствах сфери обслуговування (за винятком торговельних рядів на базарах, де товар продають зі столів) повинні з'явитися POS-термінали для оплати покупки банківськими картками, пише газета "Сегодня".

Постанова стосується населених пунктів, де проживає більше 25 тисяч людей.

За відсутність терміналу або непрацюючий термінал доведеться сплатити штраф — з касирів 34-85 гривень, з власників торгових точок — 85-170 гривень.

Експерти схвалюють нововведення, але поки що вважають його недоцільним.

"Це зручніше і гігієнічніше за "кеш", але поки, за статистикою НБУ, 95% операцій з картками — це зняття готівки. Є й технічні проблеми: за кордоном POS-термінали коштують близько 20 доларів, у нас — 200 доларів... Також вважаю недоцільним ставити термінали в кожному кіоску, навряд чи хтось виходить за пляшкою пива з банківською карткою", — пояснив аналітик Олександр Жолудь.

Джерело: ТСН.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ