Ми у Facebook
30.08.2011, 17:14

Комунальні послуги подорожчають восени

Комунальні тарифи восени подорожчають через інфляцію та підвищення зарплат працівникам жеків.
На переконання міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолія Близнюка, збільшення комунальних тарифів є неминучим через те, що "комуналку" віддають приватному бізнесу.

За словами глави Мінрегіонбуду, восени поточного року комунальні тарифи будуть збільшені.

"В економіці є поняття інфляції і підвищення життєвого рівня. Тому роботодавець повинен займатися підвищенням зарплати, а в структурі собівартості комунальних послуг є зарплата", — заявив Близнюк.

"У системі ЖКГ сьогодні склалися такі обставини, назвемо їх так, що собівартість послуги вища, ніж тариф, що відпускається. Тому держава і знаходить варіанти компенсації різниці в тарифах, інші варіанти. Але в кінцевому підсумку житлово-комунальне господарство має стати чиїмось бізнесом. А в ринковій економіці для того, щоб бізнес розвивався, необхідно мати дохід. Тому тарифи і повинні збільшуватися, принаймні на рівні інфляції", — пояснив міністр.

У Рівному безпідставно завищують ціни на комунальні послуги для ОСББ

Нагадаємо, до наступного опалювального сезону Мінрегіонрозвитку планує підготувати нові — диференційовані — тарифи на послуги ЖКГ. При цьому Близнюк пообіцяв відпрацювати "ідеологію" процесу підвищення тарифів так, щоб українці від цього не постраждали.

До речі, нещодавно Верховній Раді було запропоновано змінити принцип тарифоутворення на послуги житлово-комунального господарства, — дозволити підприємствам закладати в тариф кошти на модернізацію і коригувати вартість послуг у разі зростання цін на енергоносії.

Джерело: ТСН.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ