Ми у Facebook
07.09.2011, 13:30

У Рівному презентували книгу про святині Волині [+Фото]

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація нового фотоальбому "150 Святинь Великої Волині". У новому виданні Олександр Харват розмістив зображення та анотації найвідоміших пам'яток краю.
Відомий рівненський фотохудожник Олександр Харват разом зі співавторами Миколою Бендюком та Віктором Луцем готували альбом "150 Святинь Великої Волині" майже рік. Виданий у серпні, він став першим альбомом мистецького проекту "До футбольного Олімпу шляхами Великої Волині".



— Територія Великої Волині вражає розмаїттям старовинних культурних артефактів, які вдалося зберегти до нашого часу. Це кращі зразки іконопису, живопису, скульптури, декоративно-ужиткового мистецтва та стародруків від ХІІ до ХХ століття, — розповів автор. — Більшість із них було відібрано в експозиціях музеїв, запасниках, храмах, приватних колекціях. А видати книгу вдалось за сприяння Рівненської ОДА.


Продовженням проекту стане видання другого фотоальбому "Шляхами Великої Волині", до якого увійдуть нерухомі пам’ятки культури Волині.
На думку Олександра Харвата, чемпіонат Європи з футболу у 2012 році сприятиме масовому приїзду туристів з боку західних кордонів саме дорогами Великої Волині, на території якої є багато мальовничих краєвидів, пам’яток історії та архітектури, є чим пишатись і є що показати. Видання стане гарною візиткою нашої держави, сприятиме більш широкому пізнанню краю та привабленню туристів.







На правах реклами