Ми у Facebook
09.09.2011, 09:17

У Рівному молодь показувала "жовту" картку міліції

У Рівному 8 вересня відбулася всеукраїнська акція "Жовта картка українськійміліції: друге попередження". Студентам РДГУ і НУВГП роздавали жовті картки, де вказано їхні права на випадок затримання правоохоронцями.
Акція ініційована активістами соціальної мережі Human rights activists in action та випускниками Освітньої програми "Розуміємо права людини". Флеш-моб спрямований на підвищення рівня обізнаності молоді у сфері захисту своїх прав при контакті з міліцією та привернення уваги громадськості та керівництва МВС до проблеми дотримання прав людини працівниками МВС України.










— Багато студентів не знають своїх прав і міліція цим користується у випадку затримання, — заважила співорганізатор акції в РДГУ Юлія Тольберт. — Тому ми хочемо таким чином захистити студентів. Адже попереджений — значить озброєний. І міліції зі свого боку буде простіше працювати зі свідомими громадянами.





Загалом в Україні в рамках акції буде розповсюджено 10000 інформаційних буклетів для молоді про права при затриманні працівниками МВС.








На правах реклами