Ми у Facebook
29.09.2011, 15:56

12 місце. Ігор ПАСІЧНИК — Видатний українець

Посада: ректор Національного університету “Острозька академія”, депутат обласної ради
Вік: 64 роки
“Перш за все я порадив би українцям частіше посміхатися, коли вони йдуть назустріч один одному, і завжди бажати іншим того, чого бажаєш собі, — зауважив Ігор Пасічник в одному з інтерв'ю. — Тоді в тебе завжди буде настрій і натхнення”.

Ректор Острозької академії справді часто посміхається, а у стінах університету справді відчуваєш натхнення, і заходиш сюди — як у храм. Не віриться, що у 1994-му, коли Ігор Пасічник очолив відроджену академію, стіни ці були вкриті грибком, а львівські експерти радили просто знести руїну, яка, на їхню думку, реставрації не підлягала... А далі сталося те, що Ігор Демидович називає дивом і Божим благословінням — за півтора десятка років академія досягла таких вершин, на підкорення яких деяким університетам потрібні століття. Звання Героя України, яке Ігор Пасічник отримав у 2009-му, стало логічним визнанням того дива, яке створив ректор у Острозі.

Ігор Пасічник називає себе прагматичним патріотом. Навколо колосальної історичної спадщини Острозької академії йому вдається об'єднувати найвпливовіших і найвідоміших людей України, кожен із яких по-своєму допомагає у розвитку університету. Автор понад 150 наукових праць з психології, він — і майстерний комунікатор, і успішний менеджер, який думає про перспективу. Саме тому в академії, приміром, започаткували вивчення китайської мови (Китай стає світовим лідером, і фахівці з китайської будуть потрібні дедалі більше) та планують готувати спеціалістів з ядерної фізики (дві атомні електростанції — під боком, чому ж готувати спеціалістів для них за кордоном).

“Треба вміти закладати програму на успіх, — каже прагматичний патріот Ігор Пасічник. — Бо яку програму сам закладеш, таку і будеш виконувати”. Єдиний на Рівненщині Герой України закладає у душі своїх студентів програми патріотизму, професоналізму і християнської моралі. Напевно, саме тому випускники Острозької академії стають елітою нації, а студенти, коли кілька років тому “Інтер” шукав “Великих українців”, поставили першим у рейтингу не князів і полководців, а свого ректора.

Партнер проекту: Асоціація працівників будівельної галузі м.Рівне та Рівненської області






На правах реклами