Ми у Facebook
11.10.2011, 12:28

На Рівненщині центр Сарн опинився у вибуховій небезпеці

Підготовка до будівництва у Сарнах ледь не обернулася трагедією для власників приватної ділянки та їх сусідів. Минулої п’ятниці, 7 жовтня, заливаючи фундамент для льоху, вони знайшли авіаційну бомбу часів Другої світової війни.
Німецьку авіаційну бомбу виявили на глибині двох метрів. Піротехніки встановили, що чималий снаряд масою 250 кілограмів, має радіус ураження в 1200 метрів. Усі ці дні небезпечну знахідку охороняли міліціонери, а у понеділок, 10 жовтня, за вивчення знахідки взялися піротехніки.

— Для того, щоб визначити тип вибухівника, потрібно розібрати дану конструкцію, яка закриває її. Такі авіаційні бомби споряджувалися двома вибухівниками, а то й більше, могло бути три, — зазначив начальник групи піротехнічних робіт УМНС України в Рівненській області Олег Нікольчук. — Якщо зможемо визначити тип вибухівника і дана авіаційна бомба буде придатна для транспортування, значить будемо транспортувати і вивозити у визначене місце у там будемо підривати. Якщо ні, то будемо проводити ряд запобіжних заходів, що практично неможливо, у зв’язку з тим, що бомба знаходиться в місті.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ НА САЙТІ "РІВНЕНСЬКОЇ ГАЗЕТИ"





На правах реклами