Ми у Facebook
14.10.2011, 12:31

На Рівненщині знайшли партію підроблених акцизних марок

Слідчі податкової міліції УПМ ДПА в Рівненській області порушили кримінальну справу за фактом виготовлення невстановленими особами підроблених марок акцизного податку на алкогольні напої за ознаками злочину, передбаченого частиною 1, статті 216 Кримінального кодексу України.
У селищі Млинів місцевий житель переїжджаючи міст через Ікву помітив на воді багато дрібних папірців. Спустившись до водойми, він виявив під мостом марки акцизного податку. Про це відразу повідомив у правоохоронні органи.

Акцизні марки просто були розкидані на землі. Правоохоронці нарахували їх понад двадцять тисяч штук. Про те, відповідно до висновку експертизи всі вони є підробленими. Таким чином, знайдена партія марок акцизного податку на алкогольні напої не відповідає вимогам Податкового кодексу України про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Зокрема, розділами статті 226.3 та 226.5, де вказано, що виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів здійснюються відповідно до положення, затвердженого Кабінетом Міністрів України. А маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів здійснюється марками акцизного податку, зразки яких затверджуються Кабінетом Міністрів України.

Отже, невстановлені особи в порушення вимог Податкового кодексу України підробили марки акцизного податку у кількості понад 20 тисяч штук чим завдали державі матеріальної шкоди у розмірі понад 150 тис. грн.

Співробітники податкової міліції проводять оперативно-розшукові заходи направлені на встановлення осіб, що скоїли злочин. Згідно з статтею 216 Кримінального кодексу України незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку чи контрольних марок карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до чотирьох років.






На правах реклами