Ми у Facebook
25.10.2011, 09:54

У Пересопниці забрали більше півмільйона гривень

Начальник обласного управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації Ярослав Мельник попросив комісію "перекинути" з культурно-археологічного комплексу "Пересопниця" 151 одну тисячу гривень. А начальник управління з питань будівництва і архітектури Юрій Сідлецький доповів, що під час будівництва центру зекономили півмільйона.
Доповідаючи на засіданні бюджетної комісії Рівненської облради, Ярослав Мельник попросив "перекинути" кошти з культурно-археологічного комплексу "Пересопниця" 151 тисячу гривень на інші заклади культури. Гроші, за словами чиновника, вдалося зекономити під час святкування 450-річчя Пересопницького Євангелія.

— Це гроші галузі, які ми просимо перекинути на інші об’єкти. Нам вдалося зекономити кошти, наприклад, на проведення фестивалю духовної музики "Пересопницькі дзвони". Оскільки частина суми була виділена з держбюджету, — каже Ярослав Мельник. — П’ятдесят тисяч, для прикладу, нам потрібно на поточний ремонт органного залу.

Однак, як виявилось, це ще не всі гроші, які зекономила обласна влада на Пересопниці. Як зазначив начальник управління з питань будівництва і архітектури Юрій Сідлецький, під час будівництва культурно-археологічного комплексу "Пересопниця" будівельники теж зекономили півмільйона гривень. Їх обласний чиновник теж просив "перекинути" на інші об’єкти обласної інфраструктури, які потребують нагального фінансування.

Нагадаємо, що культурно-археологічний комплекс "Пересопниця" був збудований в рекордні терміни. Розпочато будівництво в червні, а вже 29 серпня "Пересопницю" урочисто відкривав Президент Віктор Янукович. За словами обласних чиновників, поки центр є підрозділом Рівненського обласного краєзнавчого музею. Однак в планах перетворення його на окремий заклад із подальшим наданням йому статусу національного і відповідно з переведенням на фінансування з державного бюджету.





На правах реклами