Ми у Facebook
10.11.2011, 09:16

Фіналісти проекту “ТОП-20: найуспішніші студенти Рівненщини” [ОПИТУВАННЯ]

Продовжуємо знайомство із фіналістами рейтингу “ТОП-20: найуспішніші студенти Рівненщини”, який проводить “ОГО” за підтримки Рівненського державного гуманітарного університету. За результатами інтернет-голосування ми визначимо “чудову сімку” переможців! Отже, до вашої уваги — друга “п'ятірка” претендентів!
Нагадаємо, що переможців проекту визначать інтернет-користувачі - за результатами голосування на OGO.ua. Переможців буде відзначено напередодні Дня студента!

ПОВНИЙ СПИСОК ФІНАЛІСТІВ ПРОЕКТУ (ГОЛОСУВАННЯ)

Ольга ДАНИЛЮК,
студентка гуманітарного факультету Національного університету "Острозька академія"


- У мої 20 років кожна перемога, важлива подія була для мене своєрідним досягненням, - розмірковує уголос Ольга Данилюк. - Обертаючись назад, можу сказати, що найважливішим кроком у моєму житті став вступ до Острозької академії. Адже саме тут я знайшла найрізноманітніші можливості для розвитку: почала займатися студентським самоврядуванням, виявила у собі лідерські якості як організатор та учасник культурно-масової та наукової роботи.

- Ще з першого курсу намагаюся не залишатися осторонь усього, що відбувається в академії та на факультеті, - продовжує Ольга. - Упродовж двох років була головою студентської ради гуманітарного факультету. Щодо здобутків у навчанні, то я закінчила чимало сертифікатних програм («Собріологія. Здоровий спосіб життя», «Християнська етика», «Understanding the overall story in the Bible. Our preparation for the eternal existence», «Релігійна журналістика»). Вже впродовж двох років відмінно навчаюся і за успіхи у навчальній та громадській роботі стала стипендіатом Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна».



- Як кожна молода людина, я сповнена енергії, планів та амбіцій, - продовжує свою презентацію Ольга Данилюк. - У мене є декілька сфер з якими я б хотіла пов’язати майбутнє. Як людина творча та комунікабельна, хотіла б працювати у сфері журналістики, бо саме ця професія дає змогу спілкуватися з цікавими людьми, не сидіти на місці та постійно удосконалюватись. Хотіла б знайти спонсорів для нашого кафедрального науково-аналітичного журналу «Рівненщина релігійна» та допомогти, щоб це видання вийшло на всеукраїнський рівень. З іншого боку, сучасний світ сповнений різноманітних релігійних перипетій та конфліктів, тому я б хотіла співпрацювати з різноманітними релігійними конфесіями та організаціями, допомагати їм у реєстрації громад, організації роботи та забезпеченні культовими будівлями. У будь-якій держадміністрації є відділ, котрий саме і займається цими питаннями. Проте зазвичай, на мою думку, у цих відділах працюють люди, які не досить обізнані у релігійній термінології та відмінностях однієї конфесії від іншої, тому я б хотіла змінити цю ситуацію. Ще одна моя велика мрія – це спочатку вступ в аспірантуру, а далі – захист кандидатської роботи. Саме втілення цієї мрії дозволить мені повернутися в стіни рідної академії в новому статусі – статусі викладача філософсько-релігієзнавчих дисциплін.

- Майбутнє змінне і нестабільне, проте яким воно буде залежить від кожного з нас, - переконана Ольга Данилюк. - Потрібно ставити перед собою цілі, нехай інколи вони будуть навіть нереальними, проте все наше життя – шлях до втілення наших мрій у життя! Для покращення своїх журналістських навичок, я закінчила Школу універсального журналіста, курс «Релігійна журналістика» від асоціації “Новомедіа”, зараз працюю журналістом у науково-аналітичному виданні «Рівненщина релігійна» при кафедрі релігієзнавства. На другому курсі, під час проходження практики, ознайомилася з роботою відділу внутрішньої політики та роботи з громадськими організаціями при Рівненській райдержадміністрації. А для вступу до аспірантури потрібні глибокі знання, тому намагаюся постійно самовдосконалюватися, багато читати, отримувати ґрунтовні знання з усіх предметів. Зараз починаю підготовку кваліфікаційної роботи, яка, сподіваюся, матиме наукову новизну та може в подальшому стати темою для кандидатської.

ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА ОЛЬГУ ДАНИЛЮК


Наталія РАДКЕВИЧ,
студентка факультету економіки та підприємництва Національного університету водного господарства та природокористування


- Як будь-який справжній студент — маю багато захоплень. Дуже часто вони між собою навіть не зв’язані одним напрямом, - зізнається Наталія. - А почалось все з того, що емоційна дівчина почала писати віршики. Звісно, були спроби показати ці твори публіці (зокрема постійний учасник “Літературного джему 2010” у КУЕМі), але після доволі таки успішного повороту життя, пишу лише у “верхню шухлядку робочого столу”. Займалась у Молодіжному експериментальному театрі Рівного, старання в якому були відображені у постановці “Зебра”. Звісно, як дівчина, як майбутня мама та дружина, просто не можу не захоплюватись кулінарією. Завжди намагаюсь приготувати щось смачне та оригінальне!

- Нині намагаюсь поєднувати роботу та навчання, - продовжує Наталія Радкевич. - Однією із моїх переваг перед теорією, яку викладають в університеті, є практичний досвід, вміння обійти ту чи іншу ситуацію різними шляхами. Саме в такому середовищі ти отримуєш вміння переконувати, доводити свою думку, вдосконалювати свої навички, здобувати нові знання, які не просто прописані у підручниках чи законодавчих актах.



А ще Наталія Радкевич - фінансовий координатор молодіжної організації SMART PEOPLE. “Досить недавно почала співпрацювати з цією командою, але спілкування з її учасниками мені приносить неабияку радість та задоволення, - зізнається дівчина. - Серйозні люди, серйозні проекти, серйозне ставлення до того що відбувається на їхніх очах. Така співпраця – надихає!”

- Я хочу зробити своє майбутнє кращим та надійнішим. Саме тому, свій вільний час спрямовую на суспільно-корисні та ефективні речі, - переконує Наталія Радкевич. - Коли я ще була школяркою, один знайомий сказав мені: “Головне у житті — мати добре серце!” З цим девізом і йду по життю.

- У майбутньому бачу себе успішною бізнес-леді, яка триматиме на своїх плечах низку цікавих комерційних та освітніх проектів, - зізнається Наталія. - Звісно, у мої плани у найближчі роки входить надійна та турботлива сім’я. А ще ставлю собі за ціль - залишитись людиною з тими моральними цінностями, які зараз «не в моді».

ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА НАТАЛІЮ РАДКЕВИЧ




Олексій СИДОРЕЦЬ,
студент факультету політико-інформаційного менеджменту Національного університету “Острозька академія”


- Вже більше року я займаюсь громадською діяльністю, - розповідає про себе Олексій. - Я - заступник старости групи, заступник голови студентської ради факультету, член Острозької міської молодіжної громадської організації "Братство спудеїв". З лютого нинішнього року очолюю Громадську раду при Острозькому міськвиконкомі.

Олексій Сидорець постійно бере активну участь у різноманітних тренінгах для активної молоді. Так, торік він навчався на Школі універсального журналіста та у Майстерні громадської активності. А цьогоріч — взяв участь у молодіжному форумі “Активні студенти — майбутні лідери України” у Чернівцях та міжрегіональному молодіжному форумі “Україна — молодь — майбутнє” у Кременчуці.

У березні нинішнього року Олексій Сидорець очолив правління Острозького міського осередку всеукраїнської молодіжної громадської організації “Фундація регіональних ініціатив”. А з жовтня 2011 року Олексій — голова правління Рівненського міського осередку цієї організації. Активна молодь Рівного та Острога знає Олексія як організатора низки флешмобів у цих містах.



- У майбутньому бачу себе громадським діячем, людиною, яка змінить Україну, - говорить Олексій Сидорець. - Саме тому я намагаюсь якнайактивніше займатись громадською діяльністю.

ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА ОЛЕКСІЯ СИДОРЦЯ


Вікторія РИЧКО,
студентка факультету масових комунікацій та інформаційних технологій Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем'янчука; історико-соціологіного та психолого-природничого факультетів Рівненського державного гуманітарного університету


- Так склалося, що впродовж трьох років я навчалася у двох країнах, у трьох університетах і на чотирьох факультетах, - розповідає про себе Вікторія. - На щастя, минулого року я успішно закінчила навчання одразу у двох ВНЗ і здобула подвійний «червонодипломний» ступінь бакалавра – практичного психолога в Україні та журналіста в Угорщині. Звичайно, я не вважаю це особливим досягненням, але тішу себе думкою, що до мене такого ніхто не робив (принаймні у Рівному точно), а мені, попри скептичне ставлення до цього багатьох знайомих, це успішно вдалося.

- Однак, упродовж минулих трьох років я не була просто студенткою, яка «гризе граніт науки», а й, щоб цікавіше жилося, працювала журналістом, - продовжує Вікторія Ричко. - Перші спроби у цій сфері я почала робити у далекому 2008 році, будучи студенткою першого курсу, після другого тижня навчання! З того часу я багато в чому себе спробувала - встигла побути позаштатним журналістом, скуштувала «штатної редакційної кухні»... Зокрема, була позаштатним і в подальшому штатним кореспондентом обласного тижневика «Провінційка», позаштатним журналістом Видавничого дому «ОГО», газети «Вісті Рівненщини», прес-секретарем «Фундації Регіональних Ініціатив» у Рівному, журналістом-волонтером у проекті «Формула успіху», дописувалася у журнал «Мистецькі грані», була позаштатним журналістом рубрики «Споживчі новини» ІА «УНІАН», стажувалася у «Рівненському агентстві журналістських розслідувань», пробувала себе журналістом «Рівненського прес – клубу», навіть встигла попрацювати керівником секції журналістики Рівненської Малої академії наук учнівської молоді! А потім - почалися держіспити відразу у двох ВНЗах - і більш “осілий” спосіб журналістської діяльності у газеті «Вільне слово».



- З нового ж навчального року, щоб сильно не розслаблятися вирішила все таки продовжити навчання на магістратурі психології у РДГУ. Отож, нині я потрійна студентка Звичайно із журналістською діяльністю я не попрощалася і наразі працюю кореспондентом у газеті «Літопис Заходу». А також веду свій блог http://vika-r.blogspot.com/ , з якого у майбутньому мрію зробити окремий журналістський проект.

- У майбутньому я бачу себе власним кореспондентом всеукраїнського видання, успішним блогером, ну і звичайно хорошою мамою. А також хочу викладати в університеті, займатися громадськими проектами, приносити користь людям і ніколи не зупинятися на досягнутому...


ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА ВІКТОРІЮ РИЧКО



Мар'яна РОСОЛОВСЬКА,
студентка гуманітарного факультету Національного університету “Острозька академія”:


- Горджуся тим, що вношу часточку своєї праці та душі в культурний розвиток академії та українського студенства загалом, - розповідає про себе Мар'яна. - Для цього працюю на інтернет-радіо "Ост.Радіо", де намагаємось підтримувати все справжнє, українське, молодіжне, та у відділі зв`язків із громадськістю Острозької академії. Також не байдужа до літературної ситуації в Україні, тому, по можливості, роблю свій маленький внесок у розвиток літературного процесу. Можливо, мої здобутки на цій ниві надто скромні — поетична збірка «Вінок польовий», яка вийшла друком у Дубні ще у 2009 році, коли я була школяркою, та чимала папочка матеріалів для нових публікацій... Але у кожен рядок я намагаюсь вкласти душу, і це для мене — головне! Шкода лише, що держава - малоініціативна в питаннях культурного розвитку молоді та й суспільства загалом.



- У майбутньому бачу себе «акулою пера», хоча швидше не пера, а мікрофона. Назбираю коштів або знайду щедрих спонсорів - і просуватиму Рівненщину в радіо- та телесфері, - з посмішкою говорить Мар'яна. - Розкривати козирі не буду, але медіасвіт точно прокинеться зявдяки креативному плану моєї молодої команди! Для досягнення свої цілей підтримую контакти з досвідченими журналістами, а ще — потрішки гроші зі стипендій відкладаю, бо раптом спонсорів не знайду — доведеться мати запас, за що «розкручуватись»!

ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА МАР'ЯНУ РОСОЛОВСЬКУ





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ