Ми у Facebook
16.11.2011, 08:22

У Рівному семимісячний малюк ледь не помер від гелю проти болю [+Відео]

Мати хотіла полегшити біль дитини та ледь не втратила семимісячного малюка. У малечі під час прорізування зубів на гель проти болю виникла страшенна алергія. Усе закінчилося реанімацією.
Мама семимісячного Сашка із відчаєм показує на тілі сина результати самолікування. Жінка розповіла, що хотіла полегшити біль, адже якраз у малечі почали прорізатися зуби.

У 31-річної Алли - це вже друга дитина. Вона розповіла, що завжди купувала дитячий гель від болю під час прорізування зубів без рецепту лікаря. Все обходилося. Втім, цього разу в аптеці порекомендували інший препарат. Усе закінчилося на лікарняному ліжку. Сашко 4 дні провів у реанімації.

На щастя, дитині вчасно провели необхідну терапію. Тепер малюку нічого не загрожує. В обласній дитячій лікарні пояснили, що ризик виникнення алергічної реакції на той чи інший препарат залежить від індивідуальної чутливості кожної дитини. Тому самолікування – це табу у будь-якому випадку.



Медики розповіли, що у дитини рідкісна хвороба - токсичний епідермоліз. Тому не беруться назвати, що саме викликло алергію. В аптеці без проблем можна купити будь-який препарат, який полегшує біль під час прорізування зубів. А от відповідати за виникнення алергії ніхто не береться, мовляв, ці медикаменти відпускаються без рецепта і лише від мами залежить, як і чим лікувати дитину. Лікарі ж наполегливо переконують, що не варто експериментувати на власних дітях. Перед кожним прийомом препарату потрібно консультуватися з педіатром.

Нагадаємо, днями у Рівненській міській дитячій лікарні помер хлопчик. Попередньою причиною смерті став анафілактичний шок. Або простіше — алергічна реакція на введений лікувальний препарат. Медики запевняють, що вони робили все можливе, аби врятувати дитину.





На правах реклами