Ми у Facebook
16.11.2011, 10:54

У Рівному розпочався фестиваль кіно DVERY-2 [+Фото]

У Рівненському кіноцентрі "Ера" 15 листопада вдруге відкрили DVERY. Всеукраїнський фестиваль аматорського кіно у другому сезоні планує залучити ще більше режисерів початківців. Тим часом зіркове журі нагородило переможців попереднього фестивалю.
DVERY-2 у Рівному відкривали ще з більшою помпою, ніж перший фестиваль. Знову презентацію приймав кіноцентр "Ера", у ролі керманича і ініціатора фестивалю заступник голови Рівненської ОДА Олексій Губанов. Відкриття другого сезону відвідали вже традиційні друзі фестивалю письменники та видавці брати Капранови, режисер та продюсер Володимир Оселедчик, режисер Ігор Бутирін, директор рівненського облмуздрамтеатру Володимир Петрів.

- Раніше мало людей знімали фільми, а багато дивились. Тепер все навпаки. У всіх є мобільні телефони, камери. Всі знімають відео, але хто його дивиться? Такі фестивалі як DVERY покликані покращити рівень таких робіт та закласти основу для більш професійного кіно, - зауважили брати Капранови.

На відкритті другого сезону нагородили переможців першого. "Золоті двері" вручили 18-річному Богданові Козачуку з Ужгорода за стрічку "Новорічна казка".



- Про фестиваль прочитав в інтернеті. Втім, подаватись не планував, адже стрічка була знята у вигляді вітання, - зізнався Богдан Козачук. - Друзям вдалось мене вмовити, за що їм вдячний. Результатом більш ніж задоволений.



"Срібні двері" отримав рівнянин Сергій Фадєєв за короткометражку "Авангард". А третє місце поділили Марія Петрова з Луганська із роботою "Нити судьбы" та рівнянин Петро Буткевич зі стрічкою "Кастинг".



До речі, остання короткометражка здобула ще й прихильність народного журі. Нагадаємо, увійти до нього могли всі охочі.

На додачу на відкритті DVERY презентували фільм столичного режисера Ігоря Бутиріна "Береcтечко". За словами режисера, стрічку зняли за два дні та намагались максимально реалістично передати ту епоху.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ