Ми у Facebook
06.12.2011, 09:23

У Рівному пройшов форум з агрологістики

Рівненщина — переважно аграрний регіон. І саме це, схоже, вирішили зробити "фішкою" в Рівненській облдержадміністрації. Днями у Рівному пройшов перший міжнародний форум "Агрологістика", на якому обговорили проблеми та перспективи розвитку агропромислового комплексу України.
1-2 грудня у Рівному пройшов перший міжнародний форум з агрологістики. Організатори зібрали у Рівному близько 150 учасників з України та закордонних гостей. Окрім того, завдяки унікальному формату форуму, за його роботою змогли спостерігати більше тисячі учасників з усього світу.

- Форум мав новий, унікальний формат проведення. Кілька різних дискусійних майданчиків, мозковий штурм та дебати у прямому ефірі транслювались через мережу інтернет на спеціально створеному ресурсі, - розповів на прес-конференції заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олексій ГУБАНОВ. - Головне завдання, яке ми перед собою ставили - розгорнути комунікативний майданчик на Рівненщині. Де б відбувалась дискусія та концентрація ділової активності. Цим самим привернути увагу до регіону як до аграрного центру.

На сьогодні, на думку учасників форуму, Україна не в повній мірі використовує наявний аграрний потенціал. Попри родючі ґрунти та зростаючі врожаї, українські аграрії поки що не є серйозними операторами на світовому ринку. Багато в чому це сталось через розбалансованість зв’язків між різними ланками виробництва.

- Рівненщина може бути житницею для Європи. Вже сьогодні ми збільшили виробництво зернових, картоплі, яєць і іншої сільськогосподарської продукції, - каже начальник головного управління агропромислового комплексу Олександр СЛОБОДЕНЮК. - Однак для того, щоб бути ефективними на аграрному ринку, ми маємо сьогодні приділяти значну увагу логістиці, маркетингу і менеджменту в аграрному комплексі.

Саме підвищення кадрового потенціалу села та посилення зв’язків між науковцями і виробниками, має стати запорукою розвитку аграрного комплексу.

- Нині не вистачає вузькопрофільних керівних кадрів в аграрному секторі, - переконаний завідувач кафедри менеджменту НУВГП Леонід КОЖУШКО. - Думаю, таких фахівців ми могли б готувати для потреб нашої області і країни.

Майбутнє українського агропромислового комплексу, на думку організаторів, за галузевими асоціаціями виробників, які б допомогли забезпечити повний ланцюг проходження продукції від виробника, через логістику, зберігання і переробку, до кінцевого споживача. Це дало б змогу не тільки збільшити прибутки аграріям, а й забезпечити розвиток аграрного комплексу і вихід вітчизняного виробника на світові ринки.

Але перші результати роботи форуму вже є. За словами Олексія Губанова, саме проведення міжнародного форуму посприяло рішенню уряду щодо надання статусу юридичної особи оптовому ринку у Рівному.
- Поява нашого міжнародного форуму в переліку 5-6 найважливіших загальнодержавних заходів в аграрному секторі країни, очевидно, зіграла свою роль, - каже Олексій Губанов. - І це означає, що сільськогосподарський оптовий ринок буде саме в Рівному. А в наших планах - зробити наш форум традиційним.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ