Ми у Facebook
17.12.2011, 10:37

Людство лякають "біохакерами", які ламатимуть мозок

На думку вчених, зловмисники зможуть створити такі мікроорганізми, які будуть "зламувати" людський мозок і керувати розумом.
За прогнозами вчених, мозок людини може опинитися у руках "біохакерів"
Американські учені передбачають, що один з новітніх напрямків у біології - синтетична біологія - може вже в найближчому майбутньому радикально вплинути на людину та житня на планеті вцілому.

На думку науковців, наслідки від розвитку синтетичної біології можуть бути як позитивними, так і небезпечними, оскільки цей напрям у науці може зробити людину уразливою для "біологічний терористів".

"Це одна з найбільш потужних технологій в цілому світі. Клітини - це міні-комп'ютери, а ДНК - це мова програмування", - сказав Ендрю Хессел, співробітник Singularity University при NASA.

Вчений вважає, що зловмисники зможуть створити такі мікроорганізми, які будуть "зламувати" людський мозок і керувати розумом.

"Так само, як це відбувається зараз в інтернеті: хакер засилає вірус, який зламує комп'ютер і далі керує ним", - додав Хессел.

На думку іншого науковця - Марка Гудмана - керівника напряму комп'ютерної безпеки компанії Decision Strategies, синтетична біологія стане основою для появи нових форм біотероризму.

"Цей напрям науки зараз виглядає так само, як хакерство в 80-і роках. Адже тоді тільки одиниці могли уявити, до чого сьогодні дійде кіберзлочинність", - наголосив Гудман.

Синтетична біологія - новий напрям в генній інженерії. Основною метою синтетичної біології є створення принципово нових, більш досконалих живих систем.

Учені, що працюють в цій сфері, планують створити великий генетичний банк, в якому будуть міститися фрагменти різних ДНК.





На правах реклами