Ми у Facebook
26.12.2011, 17:48

Із 30 грудня, щоб перевезти собаку в поїзді, треба буде викупити все купе

Із 30 грудня, щоб перевезти собаку, у пасажирському чи швидкому поїзді пасажир повинен буде викупити всі місця купе, – повідомила сьогодні, 26 грудня, прес-служба Укразалізниці.
30 грудня 2011 року набирає чинності наказ Міністерства інфраструктури України "Про затвердження змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України". У ньому, зокрема, прописано правила перевезення собак у купе пасажирського, швидкого поїздів, а також у вагонах з місцями для сидіння та регіональних поїздах.

Про це OGO.ua повідомили з прес-служби "Укрзалізниці".

Відтак, у купе пасажирського чи швидкого поїзда пасажиру дозволяється перевозити собаку лише за умови викупу усіх місць купе. Великі собаки (вищі 45 см, не більше одного) мають перевозити у намордниках на ланцюжках або ремінних прив'язках, малі собаки – в ящиках, корзинах, клітках (не більше двох тварин).

У вагонах купе з місцями для сидіння інших категорій поїздів (швидкісних, високошвидкісних тощо) перевозити собак дозволяється на таких самих умовах, якщо місця є відокремленими.

У регіональних поїздах великих собак можна перевозити лише у крайніх тамбурах першого і останнього вагонів під наглядом супровідника, а малих собак дозволяється розміщувати під місцями для сидіння в ящиках, корзинах, клітках (не більше двох тварин).

Для перевезення дрібних кімнатних тварин (крім собак) та кімнатних декоративних птахів доступні всі типи вагонів незалежно від наявності ручної поклажі. Їх мають перевозити в ящиках, корзинах, клітках (не більше одного місця ручної поклажі) і вільно розміщати у місцях, відведених для ручної поклажі.

Для собак, дрібних кімнатних тварин та кімнатних декоративних птахів є обов'язковим наявність ветеринарного документа, оформленого належним чином.





На правах реклами