Ми у Facebook
28.12.2011, 16:12

Жителям Острозького району "подарували" відремонтований міст [+Фото]

Біля села Вельбівно Острозького району, після майже трьох років реконструкції, відкрили відремонтований міст через річку Горинь. Він є частиною дороги державного значення Городище-Рівне-Старокостянтинів і з 2008 року знаходився в аварійному стані. Відтепер міст відкритий для руху й, за словами будівельників, його міцності вистачить мінімум на 20 років.
Як стверджують будівельники, ремонтні роботи тривали так довго не з їхньої вини, а через відсутність фінансування:

— Ніяких інших причин немає, — стверджує генеральний директор "Волинської мостобудівної компанії" Віктор Мельничук. — Коли отримали останні гроші, 3 мільйони 300 тисяч гривень, то за три місяці добудували другу половину мосту й пустили рух. Поновили всі балки, на яких була відкрита арматура, яка далі могла експлуатуватися. Також відремонтували гідроізоляцію, яка захищає споруду від руйнацій, які спричиняє вода.



Довжина відремонтованого мосту становить майже 122 метри, а ширина проїжджої частини після ремонту збільшилась до 10 з половиною метрів. Зробили на мосту й тротуари шириною півтора метри. Загальна вартість робіт склала близько 6 мільйонів гривень.



Відкриттю відремонтованого мосту найбільше зраділи водії та місцеві жителі. Поки міст був на ремонті, для руху була відкрита то одна, то інша його смуга. А оскільки рух на цьому мості надзвичайно жвавий, це створювало неабиякий дискомфорт для водіїв. Міст був "головним болем" і для селян, що переганяють через міст худобу:
— Тут неподалік багато місцевих жителів худобу випасають, — розповідає житель села Вельбівно Валентин Матвійчук. — І її доводиться переводити через міст. От і уявіть собі як можна провести через одну смугу мосту сотню голів худоби, коли там їдуть машини. Намучились ми із ним. Корови йдуть повільно, а машини їм ззаду сигналять. Вони починають штовхатися, одна одну рогами колють. Траплялися й аварійні ситуації - через ожеледицю машини зіштовхувалися з коровами.





На урочисте відкриття мосту завітав заступник голови Рівненської облдержадміністрації Анатолій Юхименко й розповів про подальші плани відновлення доріг в області:

— Дякую ЗМІ, що ця тема була піднята, — сказав Анатолій Юхименко. — Цей міст з 2008 року стояв у напівзруйнованому стані. У той час, коли багато коштів виділялося під будівництво шляхів до ЄВРО-2012, нам вдалося знайти кошти на ремонт цього мосту. Це зроблено за кошти "Укравтодору". Найгострішими проблемами залишаються траси Рівне-Луцьк та Городище-Старокостянтинів. Дорожнє полотно на цих шляхах уже виходить з ладу, тому наше наступне завдання — зробити ці дві дороги.






На правах реклами