Ми у Facebook
05.01.2012, 09:44

На Рівненщині опозиція незадоволена видатками на харчування хворих

Однопартійці Юлії Тимошенко в обласній раді не задоволенні рівнем фінансування медичних закладів. На останній сесії обласної ради голова фракції «Батьківщина» Микола Кучерук розкритикував рівень видатків на харчуваннях хворих медичних закладах області.
За словами Миколи Кучерука, під час розгляду бюджету на постійних комісія обради депутати пропонували збільшити цю статтю витрат.

- Незрозуміло навіщо тоді взагалі проводити засідання комісій. Ми ж приймаємо якісь рекомендації. А голова та керівництво ради їх навіть не помічають. Хай голові ради поставлять одну велику «кнопку» - щоб міг голосувати за весь депутатський корпус та сесію за одну хвилину проводити,- обурився голова фракції «Батьківщина». – Ми рекомендували збільшити витрати на харчування хворих. П’ять гривень в день – це за сучасних умов катастрофічно мало.

Відповісти депутату взявся депутат від Партії Регіонів, перший заступник голови ОДА Анатолій Юхименко:

- Ви тут кидаєте звинувачення. Хоча навіть не вивчили ситуацію до кінця. Адже на медикаменти і харчування буде витрачено ще й кошти з субвенції з державного бюджету. Таким чином на одного хворого в день припадатиме не 5, а 10 гривень.

Доповнив Юхименка, колега по фракції та начальник обласного управління охорони здоров’я Віталій Бойко. Який зауважив, що в 2012 до утримання лікарень залучили і благодійників. Вони подарували медичним закладам картоплю, моркву та інші овочі. Таким чином сума витрат на харчування одного хворого може сягнути 15 гривень.





На правах реклами