Найкращі рецепти — для Різдвяного столу
1 кг м’яса без кісток (нежирна свинина, телятина, яловичина), 100 г сушених грибів (білі, польські) або 400 г свіжих чи морожених печериць, 1 цибулина, 200 г білого батона, 5 яєць, 100 г смальцю чи рафінованої олії, сіль, перець чорний та червоний мелений (можна використати суміші спецій для мяса, бульйонний кубик), зелень петрушки.
Мясо наріжте на шматки товщиною 2 см, відбийте, посоліть, поперчіть. Приготуйте фарш з попередньо відварених, подрібнених і підсмаженими з цибулею грибів, розмоченого у воді батона, 2 сирих яєць, 3 нарізаних кубиками варених яєць. Заправте спеціями, підсоліть або покришіть бульйонний кубик. Розкладіть фарш на відбитих шматках мяса, згорніть рулети. Звяжіть ниткою чи заколіть кінці трісочкою. Готуйте у духовці на смальці чи олії до утворення румяної скоринки. Періодично перевертайте і поливайте жиром. Можна запекти у фользі.
Голубці з квашеної капусти (старовинний рецепт)
1 кг свинини, 1 склянка рису, 1 цибулина, 1-2 яйця, 600 г квашеної капусти, 1 ціла головка квашеної капусти, 3 столові ложки смальцю, 300 г копченого сала чи грудинки, 300 г сметани, сіль, чорний і червоний мелений перець, лавровий лист, часник.
Підсмажте на смальці рис до золотистого кольору, долийте трішки води, варіть на слабкому вогні 10 хвилин. Мясо двічі пропустіть через мясорубку, додайте яйця, підсмажену дрібно пошатковану цибулю, рис, посоліть, поперчіть, добре вимішайте. Головку капусти варіть не менше 15 хвилин, затим зніміть з неї листя, в кожний листок покладіть фарш і сформуйте невеличкі голубці, які складіть у глибокий посуд. Зверху викладіть шарами квашену капусту і невеликі шматочки копченого сала чи грудинки (можна покласти шматок копченої шкірки, окосту, вухо, хвіст), кілька зубочків часнику, посипте червоним перцем. Залийте водою, накрийте кришкою і варіть на слабкому вогні до готовності. Залийте сметаною, прокипятіть, залишіть на годину у теплому місці.
Читайте далі на сайті "Рівненської газети".
Найкращі рецепти — для вашого святкового столу. Торти та десерти
Найкращі рецепти — для вашого святкового столу. Різдвяне печиво

Ви робите це неправильно: як потрібно міряти тиск?

Лікарі розповіли про три найчастіших помилки пацієнтів при вимірюванні артеріального тиску.
переглядів: 259
Сніданок за 10 хвилин: готуємо яєчню за французьким рецептом

Цікавий варіант приготування звичної яєчні.
переглядів: 794
14 травня: яке сьогодні свято та хто відзначає день ангела

Сьогодні православні християни в Україні за новим стилем вшановують пам'ять святого мученика, провидця і чудотворця Ісидора.
переглядів: 334
Банківські кредити готівкою: швидко, зручно, вигідно

Отримати гроші на будь-які потреби сьогодні можна буквально за лічені хвилини завдяки готівковим кредитам від банків. Це зручний фінансовий інструмент для вирішення побутових питань, здійснення великих покупок, покриття медичних витрат чи планування подорожей.
переглядів: 358
Плитоноски — надійний захист у бойових умовах
Плитоноска — це незамінний елемент екіпірування військовослужбовця, правоохоронця чи бійця територіальної оборони. Вона виконує важливу функцію — надійно утримує бронеплити, що захищають життєво важливі органи від уламків, куль та інших вражаючих чинників. У сучасних умовах, коли комфорт, модульність і надійність відіграють ключову роль, плитоноски нового покоління, зокрема Skillet Max, стали ідеальним вибором для професіоналів.
переглядів: 198