Ми у Facebook
06.01.2012, 13:22

Найкращі рецепти — для Різдвяного столу

Головними атрибутами новорічно-різдвяного періоду є ялинка, дідух, Дід Мороз, а ще — святковий стіл. І зараз саме час подумати про те, що буде на вашому столі на Різдво.
Рулети з грибами
1 кг м’яса без кісток (нежирна свинина, телятина, яловичина), 100 г сушених грибів (білі, польські) або 400 г свіжих чи морожених печериць, 1 цибулина, 200 г білого батона, 5 яєць, 100 г смальцю чи рафінованої олії, сіль, перець чорний та червоний мелений (можна використати суміші спецій для мяса, бульйонний кубик), зелень петрушки.
Мясо наріжте на шматки товщиною 2 см, відбийте, посоліть, поперчіть. Приготуйте фарш з попередньо відварених, подрібнених і підсмаженими з цибулею грибів, розмоченого у воді батона, 2 сирих яєць, 3 нарізаних кубиками варених яєць. Заправте спеціями, підсоліть або покришіть бульйонний кубик. Розкладіть фарш на відбитих шматках мяса, згорніть рулети. Звяжіть ниткою чи заколіть кінці трісочкою. Готуйте у духовці на смальці чи олії до утворення румяної скоринки. Періодично перевертайте і поливайте жиром. Можна запекти у фользі.

Голубці з квашеної капусти (старовинний рецепт)
1 кг свинини, 1 склянка рису, 1 цибулина, 1-2 яйця, 600 г квашеної капусти, 1 ціла головка квашеної капусти, 3 столові ложки смальцю, 300 г копченого сала чи грудинки, 300 г сметани, сіль, чорний і червоний мелений перець, лавровий лист, часник.
Підсмажте на смальці рис до золотистого кольору, долийте трішки води, варіть на слабкому вогні 10 хвилин. Мясо двічі пропустіть через мясорубку, додайте яйця, підсмажену дрібно пошатковану цибулю, рис, посоліть, поперчіть, добре вимішайте. Головку капусти варіть не менше 15 хвилин, затим зніміть з неї листя, в кожний листок покладіть фарш і сформуйте невеличкі голубці, які складіть у глибокий посуд. Зверху викладіть шарами квашену капусту і невеликі шматочки копченого сала чи грудинки (можна покласти шматок копченої шкірки, окосту, вухо, хвіст), кілька зубочків часнику, посипте червоним перцем. Залийте водою, накрийте кришкою і варіть на слабкому вогні до готовності. Залийте сметаною, прокипятіть, залишіть на годину у теплому місці.

Читайте далі на сайті "Рівненської газети".

Найкращі рецепти — для вашого святкового столу. Торти та десерти

Найкращі рецепти — для вашого святкового столу. Різдвяне печиво






На правах реклами