Ми у Facebook
07.01.2012, 11:25

Володимир Хомко відзвітував перед рівнянами і посварився зі “свободівцем”

Міський голова Рівного Володимир Хомко вперше за час своєї діяльності відзвітував перед громадою міста. Мер підбив підсумки минулого року, виокремив досягнення по кожній галузі та відповів на запитання рівнян. Звіт, що відбувся у передсвятковий день, закінчився зовсім не святково — суперечкою мера з депутатом від ВО "Свобода" Олександром Лащуком.
Міський голова із самого початку налаштував усіх присутніх на тривалий звіт:
— Ви всі матимете змогу задати запитання, але спершу я зачитаю те, що вважаю за потрібне, — сказав міський голова Рівного Володимир Хомко. — Я не поспішаю, і ви також не поспішаєте.

Звіт вийшов і справді тривалим, оскільки перелік покращень по кожній галузі зайняв аж 35 хвилин. Зокрема, мер відзначив перевиконаний на 2% міський бюджет, реалізацію більш як тридцяти проектів із покращення умов життя у будинках, де діє ОСББ, завершення будівництва ЗОШ №14, придбання нового медичного обладнання для Центральної міської лікарні та пологового будинку, покращення стану міських доріг, а саме вулиць Старицького, Теліги, Вербової, зменшення у 4 рази заборгованості із заробітної плати та багато іншого.

Щодо "мінусів" конкретики прозвучало менше, проте міський голова зауважив, що багато проблем, зокрема фінансових, залишається у галузях освіти та охорони здоров'я. Найбільш проблемною Володимир Хомко назвав галузь житлово-комунального господарства, де, за його словами, роботи вистачить не одному міському голові. Загалом мер оцінив свою роботу за 2011-й рік на тверду четвірку.



Проблеми, про які не сказав міський голова, розповіли люди. Зокрема рівняни піднімали проблеми виділення землі та житла, ремонту дахів, несанкціонованої торгівлі спиртними напоями, поганої якості тротуарного покриття, необлаштованості автомобільних парковок та інші.

Проте серед тих, хто виходив до мікрофона, було досить багато людей, у яких проблем не було. Вони прийшли просто подякувати міському голові та привітати його з різдвяними святами. Це були вчителі, керівники батьківських комітетів, комунальники, лікарі.



Привітав мера з Різдвом і депутат Рівнеради від ВО "Свобода" Олександр Лащук. Щоправда, розпочав він не з вітань, а з критики. "Свободівець" пригадав міському голові занадто високу вартість будівництва ЗОШ №14, об'єднання музичних шкіл та закупівлю харчових продуктів для шкіл за завищеними цінами.

Володимир Хомко звинувачення відкинув, а представники громади, найперше ті, хто прийшов подякувати меру, почали обурюватися та "відправляти" Олександра Лащука з фактами про зловживання у прокуратуру.

Все ж, усім бажаючим звернутися до міського голови так і не вдалося. Після "незручних" питань Олександра Лащука, Володимир Хомко не дав слова іншим охочим, привітав громаду із Різдвом і залишив залу.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ