Ми у Facebook
10.01.2012, 14:16

Лукашенко хоче націоналізувати Інтернет

Фото з сайту www.tuva.asia

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запроваджує безпрецедентні санкції щодо користувачів Інтернету. Про це пише італійська газета "La Stampa", передає "InoPressa".
"Своїм безпрецедентним рішенням білоруський президент Олександр Лукашенко має намір де-факто націоналізувати Інтернет у своїй країні", - пише видання.

"Із набранням чинності "Змін до кодексу про адміністративні і процесуальні порушення" 6 січня цього року, громадяни маленької республіки не зможуть відвідувати іноземні сайти, сервери яких розташовані за межами національних кордонів. За порушення закону передбачено штрафи до 96 євро", - сказано у матеріалі газети.

"Йдеться, скоріше, про розчаровуючу, ніж ефективну, політику щодо більшої частини населення", - пише автор статті. "Новий закон Лукашенка торкнеться не тільки приватних осіб: підприємствам, що діють на території Білорусі, можна буде користуватися тільки національними доменами, всі транзакції будуть проводитися через місцеві інтернет-ресурси, а інформація про них буде доступна як податковим органам, так і службам безпеки", - підкреслюється у матеріалі.

Як пише видання, посилені заходи і щодо WI-FI мереж: тепер власники місцевих кафе та інших закладів будуть нести безпосередню відповідальність за дії клієнтів.

"Не випадково Білорусь вважається одним із найбільш закритих на сьогоднішній день режимів, і мало західних політиків наважуються здійснювати візити до цієї країни", - пише автор статті.





На правах реклами