Ми у Facebook
21.12.2024, 19:20

Панська кутя: неймовірно смачний рецепт різдвяної страви

Пропонуємо вам рецепт смачної куті.
Інгредієнти:
пшениця (або рис) – 300 г;
мак – 200 г;
мед – 2-3 ст. л.;
родзинки – 50 г;
асорті цукатів – 100-150 г;
волоські горіхи – 50 г;
мигдаль смажений – 50 г;
цедра ½ лимона.

Процес приготування
- Сухий мак спершу треба промити в кількох водах, залити окропом, так щоб він добре накрив мак, і залишити щонайменше на 4-5 годин.
- Родзинки теж потрібно промити, щоб очистити від бруду, а далі - запарити окропом на 20 хв.
- Пшеницю також промиваємо в кількох водах, заливаємо водою у пропорції 1:2 і залишаємо на ніч. Якщо забули, то можна замочити зранку на 4-5 годин. Пшеницю варять за інструкцією, вказаною на упаковці: доводять до кипіння і тримають на слабкому вогні, помішуючи. Якщо вода википить, доливають окріп. Не солять і варять до готовності.
- Горіхи подрібнюємо.
- В макітрі або глибокій мисці змішуємо всі інгредієнти, тремо цедру, перемішуємо і подаємо на стіл.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ