Ми у Facebook
11.01.2012, 14:16

Через теплу зиму туристи замість Карпат їдуть у Крим

Замість снігу в Криму пропонують веселі розваги. Фото: прес-служби Ялтинської мерії

У кримських готелях підраховують прибуток після свят і відзначають небувалий ріст потоку відпочиваючих. За даними Міністерства курортів і туризму АРК, Новий рік і Різдво в Криму відзначили на 14% більше туристів, ніж торік, а готелі були заповнені на 70-80%.
"Цей період був дуже хорошим у тих, хто вкладав гроші в рекламу, в підготовку своїх програм. А є готелі, де цим займатися не стали, але все одно підвищили вартість - у них свята пройшли провально", - пояснює міністр курортів і туризму АРК Олександр Лієв.

У прес-службі одного з дорогих готелів Ялти розповідають, що досягли високого турпотоку за рахунок шоу-програм із зірковими ведучими (Василіса Фролова, Женя Сморигін і травесті-діва Монро), а також альтернативи пляжного відпочинку: "Взимку у нас працює басейн під відкритим небом: відпочиваючі по коридорах заходять прямо в підігріту воду".

Єлизавета Павлівна, господарка приватного міні-готелю в Алушті, також зазначила майже повну заповнюваність номерів: "Але у нас не було ніякого шоу. Просто цього року дуже тепла зима, через що українці поїхали не в Карпати, де мало снігу, а в Крим".

Метеорологи підтверджують, що погода на свята видалася особливо теплою.
"Зараз температура перевищує норму на три-чотири градуси, - пояснює начальник відділу Центру гідрометеорології в АРК Тетяна Любецька. - Але це ненадовго, тому що після 15 січня похолодає. До того ж така погода не є аномальною. Наприклад, у січні 1919 року на півострові було +18 С".

А ось кому тепла погода зірвала плани на свята, то це любителям зимових видів спорту. Хоча гірськолижний сезон у Криму зазвичай починається в грудні, цього року на плато Ай-Петрі і Перевалі все ще немає снігового покриву.

"Люди дзвонять, дізнаються, що снігу у нас немає, і не їдуть. Хоча в 2004 році було ще тепліше. У січні тут нагорі розцвіли квіти, а чоловіки фотографувалися на тлі єдиного сніжного острівця в трусах і шапках Діда Мороза, - розповідає адміністратор турбази Галина Врублевська. - Коли випаде сніг, люди знову приїдуть. А те, що сезон не вдався, то ми всі до цього готові - кримська зима завжди була непередбачуваною".

У Мінкурортів вважають короткий сніговий сезон основним аргументом проти ідеї про залучення туристів з материка на схили Ай-Петрі.

"Гірськолижний курорт на півострові потрібен, але, перш за все, кримчанам, а на туристичний потік з інших регіонів він суттєво не вплине. Краще робити ставку на подієвий туризм", - упевнений Олександр Лієв.

Читайте також:
Якою буде зима 2011-2012 — прогнози синоптиків України

Чоловічі розваги: огляд найекстремальніших видів зимового відпочинку





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ