Ми у Facebook
12.01.2012, 09:30

Різдвяний Львів здивував гостей живою шопкою та картиною із пампухів [+Фото]

Різдво Христове за свою багатовікову історію стало родинним святом для кожної української сім'ї. Чи не найбільш неймовірно Різдво відзначається у Львові, вулиці якого у ці дні рясніють від різдвяних вогнів та вуличних вертепів.
У дні різдвяних свят місто немов магнітом притягує до себе тисячі туристів як з України, так і з-за кордону. Для них відчинені двері чи не кожного львівського храму, де правились святкові служби й лунали різдвяні пісні та колядки.



Ще більше яскравих вражень чекало туристів на вулицях міста, де виступали безліч вертепів, які дарували позитивні різдвяні емоції та гарний настрій усім слухачам.



Різдво у Львові ніколи не проходить одноманітно, тому й цього року на гостей міста чекало багато неймовірного.



Окрім традиційної різдвяної шопки, що встановлена біля Львівської міської ради, цьогоріч була ще одна — жива! І живими у ній були не лише тварини, вівці й віслюк, а навіть головні герої! Це були молоді хлопці й дівчата, які переодягнулися у Марію, Йосипа, пастушка й трьох царів.



Любителів смачно поїсти у Львові порадували проведенням традиційного Свята Пампуха. Кожен охочий міг спробувати пампухи з маком, вишнею, абрикосом, заварним кремом, а для справжніх шанувальників влаштували навіть конкурс пампухоїдів.



Не обійшлося й без чергового встановлення рекорду. На відміну від тогорічного найбільшого пампуха, цього року з маленьких пончиків склали найбільшу у світі картину з випічки. На ній зобразили логотип свята, а на її створення витратили аж 7 тисяч пампухів. Рекорд офіційно зареєстрував представник Книги рекордів Гіннеса.



Проте частували туристів не лише пампухами. На традиційному Різдвяному ярмарку, що простягнувся від Оперного театру майже до пам'ятника Шевченку, гості свята могли поласувати варениками й козацькою медовухою, а також зігрітися гарячим вином — глінтвейном. На цьому ж ярмарку кожен охочий міг придбати безліч традиційних українських сувенірів, виробів народних ремесел й різноманітних речей із символікою майбутнього ЄВРО-2012.





На правах реклами