Ми у Facebook
17.01.2012, 09:26

Рівняни охоче йдуть до війська

167 Територіальний центр комплектування військовослужбовцями військової служби за контрактом, що у Рівному, направив до військових навчальних підрозділів першу партію кандидатів на військову службу за контрактом.
Посадові особи військової установи провели інструктаж та видали документи майбутнім курсантам.

Про це OGO.ua повідомив спеціальний кореспондент медіа-центру у Рівненській області капітан Олександр Гайн.

– Бажаючі підписати контракт, які не проходили строкову військову службу та ті, хто йде на іншу військову спеціальність, обов’язково направляються на підготовку, – зазначив заступник начальника 167 Територіального центру комплектування військовослужбовцями військової служби за контрактом майор Роман Каратай. – Там людина отримує військовий фах, ті знання, навички та вміння, якими користуватиметься протягом служби в армії.

Переважна більшість кандидатів з Рівненщини – майбутні зв’язківці та військовослужбовці механізованих підрозділів. Навчатимуться вони у 179 Об'єднаному навчально-тренувальному центрі військ зв'язку Збройних Сил України, що в Полтаві, та 169 Навчальному центрі Сухопутних військ Збройних Сил України, що поблизу смт Десна. Є й кандидати на інші спеціальності. Загалом юнаки та дівчата з Рівненської області здобуватимуть майбутню військову професію в близько десяти навчальних підрозділах оборонного відомства.

Одягнуть однострій вони вже під час опанування військового фаху, а крім освіти отримуватимуть й грошове забезпечення.

– Військова служба для мене – це перш за все робота, яку я хочу отримати, - каже майбутній зв’язківець, 18-річна Катерина Редька. – У Рівному сьогодні влаштуватися складно, та і потім втриматися нелегко. А Збройні Сили позиціонуються як стабільне місце роботи, зарплата не мала, і соціальний захист на найвищому рівні. Якщо усі надії виправдаються, то службі в армії присвячу свою кар’єру.

Підтримує слова дівчини і старший прапорщик запасу Дмитро Хвоєцький. Колишній військовослужбовець, спробувавши себе у цивільному житті та змінивши не одне місце роботи, вирішив повернутися на службу. Він теж здобуватиме фах зв’язківця.

Загалом, протягом трьох днів 167 Територіальний центр комплектування військовослужбовцями військової служби за контрактом направить близько 50 майбутніх військових професіоналів.





На правах реклами