Ми у Facebook
17.01.2012, 10:46

У Рівному в підвалі будинку знайшли саморобну вибухову суміш

Під час розслідування кримінальної справи стосовно підпалів автомобілів у мікрорайоні Північний 21-річний раніше судимий рівнянин Олексій зізнався працівникам карного розшуку Рівненського МВ УМВС, що одна із викрадених автомагнітол знаходиться в рюкзаку у підвалі будинку за числом 11 на вулиці Міцкевича у Рівному.
Коли працівники міліції спустилися у підвал, там вони дійсно помітили рюкзак. Відкривши його, правоохоронці здивувалися: у ньому була ще й півторалітрова пляшка із невідомою сумішшю. Як згодом пояснив затриманий, це була саморобна вибухова суміш. На місце знахідки оперативники викликали вибухотехніка із НДЕКЦ при УМВС, який вилучив пляшку для дослідження.

У ході слідства хлопець зізнався ще й у пограбуванні рівнянки. 26 жовтня о першій годині ночі на вулиці Міцкевича він відібрав у 52-річної Тамари сумочку.

- Я побачив, що тротуаром вздовж дороги йде жінка, - розповів Олексій. – Підійшовши до неї зі спини, я ліктем вдарив її по потилиці. Жінка впала. Забравши сумочку, я пішов у двори. У сумочці було 120 гривень та мобільний телефон "Нокіа". Гроші витратив на власні потреби, а телефоном деякий час користувався.

У кінці листопада суд заарештував Олексія. Він перебуває у СІЗО м.Рівне.

- Стосовно затриманого порушена кримінальна справа за крадіжку, розбій та хуліганство, - коментує начальник ВКР Рівненського МВ УМВС Іван Руденко. - Згідно з висновком експертів НДЕКЦ при УМВС України в Рівненькій області, які провели фізико-хімічне та вибухо-технічне дослідження, виявлена суміш є вибуховою речовиною на основі аміачної селітри та алюмінієвого порошку, яка є вибухонебезпечною, однак за рівнем небезпеки належить до вибухових речовин зниженої потужності і є дієвою лише при наявності запалювача. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за незаконне поводження із вибуховими речовинами. Скільки перебуватиме рівнянин за ґратами – вирішуватиме суд.






На правах реклами