Ми у Facebook
25.01.2012, 09:36

Бедуїни захоплюють курортні комплекси Єгипту

Група озброєних бедуїнів захопила розташований за 30 кілометрів на південь від КПП Таба курортний комплекс Aqua Sun, повідомляє Корреспондент.net.
Бедуїни вимагають виплатити їм викуп у розмірі чотирьох мільйонів єгипетських лір (близько 660 тисяч доларів). За їхніми словами, готель було побудовано на землі, яка належить їм.

У результаті захоплення в заручниках опинилися кілька співробітників комплексу. Якщо вимоги бедуїнів не будуть виконані, вони погрожують розгромити курорт. На думку експертів, це означає, що вони не збираються шкодити заручникам.

Власник готелю закликав поліцію взяти комплекс штурмом. Термін ультиматуму, який висунули захоплювачі, закінчився минулої ночі, проте влада Єгипту заявляє, що не може почати операцію зі звільнення комплексу без попереднього узгодження з Ізраїлем.

Протягом кількох десятиліть жителі Синайського півострова звинувачують єгипетську владу в утисках. Після падіння режиму Мубарака бедуїни почали боротьбу за свої права - зі зброєю в руках.

Нагадаємо, в даний час єгипетські бедуїни також протестують проти будівництва першої АЕС в Єгипті. Минулого тижня з місця будівництва станції на березі Середземного моря невідомі викрали контейнер з радіоактивними матеріалами.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ