Ми у Facebook
27.01.2012, 15:18

Митрополита Володимира через хворобу усувають від управління церквою

Київську єпархію на час хвороби митрополита Володимира передали наміснику Києво-Печерської лаври - депутату Київради від Партії регіонів.
На час хвороби глави УПЦ МП митрополита Володимира управляючим Київською єпархією призначено намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла (Лебедя).

Таке рішення ієрархи ухвалили на засіданні Священного синоду, що пройшло 26 січня. Комісію з трьох архієреїв, які раніше під час хвороби митрополита колегіально керували Київською єпархією, скасували - отець Павло отримав ці функції в одноосібне ведення.

На думку експертів, цей крок може бути частиною плану деяких архієреїв УПЦ МП, що має на меті усунення митрополита Володимира від управління церквою, пише "КоммерсантЪ-Україна".

Так, синод також ухвалив рішення, завдяки якому архієпископ Олександр, що вважається правою рукою Володимира, може втратити значний вплив в церковному середовищі: він знятий з посади настоятеля споруджуваного кафедрального храму Воскресіння Христового "з метою удосконалення адміністративно-фінансової діяльності при будівництві".

Від посади ключаря (заступника настоятеля кафедрального храму) відсторонений і прес-секретар митрополита Володимира протоієрей Георгій Коваленко.

"Все, що сталося на засіданні синоду, можна пояснити тим, що, користуючись хворобою митрополита Володимира, митрополит Агафангел і близькі до нього архієреї потроху усувають від посад тих, хто був близький до митрополита. А без посад їм буде складно впливати на ситуацію всередині церкви. Усе, що відбувається, можна розглядати тільки в одному ключі - як підготовку до майбутніх виборів першоієрарха УПЦ МП", - прокоментував ситуацію директор Релігійно-інформаційної служби України Тарас Антошевський.

Зазначимо, що архієпископ МП Павло (Лебідь) також є депутатом Київради від Партії регіонів. У ЗМІ він "прославився" завдяки тому, що пересувається на власному "Мерседесі" з іменними номерами "АП", що означає "Архієпископ Павло".

Коли журналіст "1+1" запитав у священослужителя про дорогі машини й телефон, той обурився і порадив кореспондентові завжди пам'ятати про суд Божий.





На правах реклами