Ми у Facebook
30.01.2012, 11:36

Куди на Рівненщині зникають люди і де їх шукати

За минулий рік на Рівненщині до міліції надійшло 637 заяв, що зникли люди, 13 з яких досі не знайшли.
Так нещодавно до правоохоронців звернулась жінка, що пішов з дому та не повернувся її 15-річний син. Працівники кримінальної служби у справах дітей шукали його майже п'ять годин. Як з'ясувалося згодом, хлопець разом із своїми 12-річним та 13-річним друзями цілу ніч вештався вулицями Рівного, був у піцерії, а також їздив на таксі до свого знайомого у гості.

А у листопаді минулого року у лісопосадці між селами Вельбівне та Кургани правоохоронці знайшли обгоріле тіло 16-річного Олега. Перед тим його довго шукали, адже стривожена мати обдзвонила усіх сусідів та родичів, а згодом — лікарні та морги. Не знайшовши сина, вона врешті-решт звернулася до правоохоронців. З'ясувалося, що підліток загинув через каністру з бензином

З початку року до міліції надійшло уже 12 заяв з приводу зникнень дітей. Одну дівчинку - 16-річну жительку села Яснобір Костопільського району Марію Вітів не розшукали й досі. Дівчина 6 січня пішла з дому та досі не повернулася. Близько 15 години вона пішла з дому з наміром поїхати до дядька в село Яблунне Березнівського району. До сьогодні її місце знаходження невідоме.

Якщо хтось із ваших близьких пропав, міліціонери радять звертатися до міліції якомога швидше.

- Спочатку бажано обдзвонити всіх родичів і знайомих, запитати, коли вони востаннє бачили зниклу людину, - говорять у СЗГ УМВС України в Рівненській області. - А потім одразу звертатися в міліцію. Зараз уже не треба чекати три дні, щоб міліціонери почали шукати людину. Чим раніше ви звернетеся, тим краще.

У Рівненському МВ УМВС теж радять одразу звертатися до правоохоронців, а паралельно телефонувати до приймальних відділень рівненських медзакладів.

- Людину шукатимуть за місцем проживання, тобто якщо людина їхала звідкись до Рівного, то необхідно звертатися в міліцію того населеного пункту, звідки вона виїжджала, - кажуть правоохоронці. - Якщо ж громадянин проживає у Рівному, то почнуть шукати там, де його востаннє бачили. На даний час досі не розшукали зниклого студента Водного університету, хоча є інформація, що він живий і мешкає десь у Київській області. А кілька років тому чоловік продав квартиру, поїхав у Білорусь і дорогою зник. Його теж досі не знайшли.

Загалом 70 відсотків усіх зниклих людей просто "загуляли" і за кілька днів знаходяться самі.





На правах реклами