Ми у Facebook
30.01.2012, 11:03

На Рівненщині неподалік Дубна планують встановити сміттєпереробний завод

Новий сучасний завод з переробки сміття планують встановити неподалік Дубна. Сюди передбачається звозити тверді побутові відходи не лише з Дубна та Дубенського району, а й із сусідньої Млинівщини.
- Нині економісти проводять відповідні розрахунки, визначаємось із точним місцем розташування заводу, - повідомив голова Дубенської райдержадміністрації, депутат Рівненської облради Данило Корилкевич. - Такий завод можна використовувати не лише для переробки сміття і торфу, а й для виробництва електроенергії та дизельного пального.

Для доставки сміття на завод місцева влада планує закупити декілька сучасних сміттєвозів. Перший такий автомобіль, вартістю близько 270 тисяч гривень, отримало днями державно-комунальне підприємство “Комунальник” при Смизькій селищній раді. Найближчим часом авто обладнають контейнерами для сміття — і до роботи воно повністю готове.

Закуплять контейнери, як розповів директор ДКП “Комунальник” Смизької селищної ради Богдан Мацишин, на Квасилівському заводі комунального устаткування. За словами керівника підприємства, не виключено, що новий автомобіль вивозитиме тверді побутові відходи не лише зі Смиги, а й із сусідніх селищних рад, зокрема, Шепетинської, села якої розташовані далі за Смигою, уздовж траси на Кременець. “Сміттєзвалище, на яке вивозитиметься сміття, розташоване за Шепетиним, і логічно, щоб автомобіль їхав уздовж траси Дубно-Кременець, збираючи сміття і заробляючи додаткові кошти”, - каже Богдан Мацишин.


Рівненський сміттєпереробний завод запрацює у 2012 році. Сміттєзвалище закопають


Придбання спецавтомобіля для комунальників Смиги районна влада Дубенщини розглядає як лише один із заходів у рамках реформування житлово-комунальної сфери, над яким працюють нині у районі. У райдержадміністрації вже створили відповідний відділ, при сільських радах заплановане створення житлово-комунальних підприємств, а щодо сміття, то в районі вже провели паспортизація сміттєзвалищ та ліквідували, впродовж останнього часу, близько чотирьох десятків стихійних смітників.

У Рівному визначили, хто будуватиме сміттєпереробний завод






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ