Ми у Facebook
30.01.2012, 13:25

На Рівненщині відкрили першу в Україні фабрику шаурми [Фото+Відео]

У селі Бугрин Гощанського району відкрили фабрику "Країна смаку". Підприємство спочатку мало виготовляти різноманітні напівфабрикати, проте зараз зосередиться лише на донер-кебабі. Вже невдовзі фабрика зможе випускати до 25 тонн шаурми щодня.
Як розповів на офіційному відкритті підприємства директор ТОВ "Країна смаку" Андрій Козачук, це перше підприємство в державі, яке продукуватиме м’ясні напівфабрикати для турецької кухні в таких обсягах.



- Раніше ми планували випускати вареники, голубці та інші напівфабрикати. Проте складна економічна ситуація в країні та кон’юнктура ринку змусили переорієнтуватися, - зауважив Андрій Козачук. - Зараз випускатимемо турецький донер-кебаб з курячого, індичого та яловичого м’яса. Переконані, що знайдемо ринки збуту в Україні.

"Країна смаку" виготовлятиме щодоби 25 тонн продукції. Працюватимуть тут понад 90 місцевих жителів. Запланована середня заробітна плата на підприємстві - 1200-1500 гривень.





Вікривати нову фабрику на Рівненщину приїхав і міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк. Побаченим у Бугрині залишився задоволений.


- Добре, що виробництво розташоване в селі. Це сприятиме його розвитку, а місцеві мешканці отримають хороші робочі місця. Крім того, таке виробництво посилить економічні потужності регіону, - зауважив Микола Присяжнюк. - Довелося скуштувати продукти "Країни смаку", мені сподобалось.



Власники інвестували в будівництво фабрики понад 60 мільйонів гривень. У перспективі хочуть збудувати ще й тваринницький комплекс для забезпечення фабрики м’ясом власного виробництва.










На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ