30.01.2012, 13:25
На Рівненщині відкрили першу в Україні фабрику шаурми [Фото+Відео]
У селі Бугрин Гощанського району відкрили фабрику "Країна смаку". Підприємство спочатку мало виготовляти різноманітні напівфабрикати, проте зараз зосередиться лише на донер-кебабі. Вже невдовзі фабрика зможе випускати до 25 тонн шаурми щодня.
Як розповів на офіційному відкритті підприємства директор ТОВ "Країна смаку" Андрій Козачук, це перше підприємство в державі, яке продукуватиме м’ясні напівфабрикати для турецької кухні в таких обсягах.
- Раніше ми планували випускати вареники, голубці та інші напівфабрикати. Проте складна економічна ситуація в країні та кон’юнктура ринку змусили переорієнтуватися, - зауважив Андрій Козачук. - Зараз випускатимемо турецький донер-кебаб з курячого, індичого та яловичого м’яса. Переконані, що знайдемо ринки збуту в Україні.
"Країна смаку" виготовлятиме щодоби 25 тонн продукції. Працюватимуть тут понад 90 місцевих жителів. Запланована середня заробітна плата на підприємстві - 1200-1500 гривень.
Вікривати нову фабрику на Рівненщину приїхав і міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк. Побаченим у Бугрині залишився задоволений.
- Добре, що виробництво розташоване в селі. Це сприятиме його розвитку, а місцеві мешканці отримають хороші робочі місця. Крім того, таке виробництво посилить економічні потужності регіону, - зауважив Микола Присяжнюк. - Довелося скуштувати продукти "Країни смаку", мені сподобалось.
Власники інвестували в будівництво фабрики понад 60 мільйонів гривень. У перспективі хочуть збудувати ще й тваринницький комплекс для забезпечення фабрики м’ясом власного виробництва.
- Раніше ми планували випускати вареники, голубці та інші напівфабрикати. Проте складна економічна ситуація в країні та кон’юнктура ринку змусили переорієнтуватися, - зауважив Андрій Козачук. - Зараз випускатимемо турецький донер-кебаб з курячого, індичого та яловичого м’яса. Переконані, що знайдемо ринки збуту в Україні.
"Країна смаку" виготовлятиме щодоби 25 тонн продукції. Працюватимуть тут понад 90 місцевих жителів. Запланована середня заробітна плата на підприємстві - 1200-1500 гривень.
Вікривати нову фабрику на Рівненщину приїхав і міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк. Побаченим у Бугрині залишився задоволений.
- Добре, що виробництво розташоване в селі. Це сприятиме його розвитку, а місцеві мешканці отримають хороші робочі місця. Крім того, таке виробництво посилить економічні потужності регіону, - зауважив Микола Присяжнюк. - Довелося скуштувати продукти "Країни смаку", мені сподобалось.
Власники інвестували в будівництво фабрики понад 60 мільйонів гривень. У перспективі хочуть збудувати ще й тваринницький комплекс для забезпечення фабрики м’ясом власного виробництва.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Мирослава ШЕРШЕНЬ Коментарів: 9Переглядів: 11537Інші статті рубрики:
На вихідних буде спекотно: Прогноз погоди на кінець березня
Сьогодні злива, а завтра тепло. В цю похмуру днину порадує прогноз синоптиків.
переглядів: 194
Астропрозноз на завтра: перші симптоми та чужі конфлікти
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 29 березня.
переглядів: 293
Скраб для голови в домашніх умовах: секрет, який зменшить жирність волосся
Хочете побороти зайву жирність волосся? Спробуйте приготувати домашній та бюджетний скраб для шкіри голови.
переглядів: 303
Готуємо солодку піцу з фруктами: діти будуть щасливі
Неймовірно смачний рецепт, який можна приготувати на дитяче день народження, або у звичайний день до чаю.
переглядів: 316
"Підвищення тарифів на світло поки не буде", - Міністр енергетики
Міністерство енергетики України наразі не розглядає питання про підвищення тарифів на електроенергію для населення.
переглядів: 314