Ми у Facebook
03.02.2012, 09:28

На Рівненщині почали розслідувати крадіжку металу з високовольтних опор

Правоохоронці розпочали активно відпрацьовували пункти прийому кольорових металів на Рівненщині та автотранспорт, який перевозить металобрухт.
Причиною цього стала крадіжка кріплень з двох високовольтних опор у Рівненському районі. Одна з них живить ПАТ "Рівнеазот", інша - центр Рівного та три райони Рівненської області: Рівненський, Гощанський та Корецький.

Як повідомила OGO.ua менеджер із зовнішніх зв’язків ПАТ "АЕС Рівнеобленерго" Тетяна Корпусова, за фактом крадіжки правоохоронці порушили кримінальну справу, тепер займаються пошуком зловмисників. За словами начальника Рівненського районного відділу міліції УМВС в Рівненській області Руслана Мельника, санкція статті передбачає як штраф, так і позбавлення волі строком до 3 років.

Нагадаємо, що 10 січня керівництво ПАТ "АЕС Рівнеобленерго" звернулося із заявою про крадіжку до міліції Рівненського району. У заяві йшлося про те, що невідомі особи зрізали залізні кутники загальною вагою 1,5 тонни на двох опорах у Рівненському районі. Чим нанесли збиток компанії більш ніж на 10 тис. грн.

Внаслідок дій невідомих осіб обидві опори втратили щонайменше 50% своєї стійкості, а отже є ризик того, що вони можуть впасти через сильне обледеніння електричних проводів. До того ж, неподалік проходить залізна колія в напрямку Луцька, і, при падінні електричних проводів високовольтної лінії на колії, - рух залізничного транспорту буде призупинений на не визначений час. А також, без світла залишиться частина Рівного та три райони Рівненської області: Рівненський, Гощанський та Корецький. Падіння іншої опори, яка живить ПАТ "Рівнеазот" може призвести до зупинки цього підприємства.

Відновити кріплення опор енергетики планують вже до середини лютого, а поки - щодня виїжджають на місце та контролюють їх стан.





На правах реклами