Ми у Facebook
13.02.2012, 16:05

Український сир подешевшає на третину?

Зважаючи на перебої з експортом сиру до Російської Федерації, на ринку може збільшитись пропозиція, що призведе до здешевлення продукції.
Про це сказала виконавчий директор Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Єлизавета Святківська.

"Зважаючи на те, що ми маємо перебої з експортом до Росії, ціни на молоко можуть знижуватись, і це великий удар по господарствах, які займаються виробництвом молока. Разом з тим це вплине на ціну сирів - вони здешевшають", - зазначила Святківська.

Водночас вона зауважила, що це буде короткостроковий період, за який підприємства мають переорієнтуватись. "Але процес виробництва запущений і одночасно на ринку може збільшитись пропозиція, що призведе до здешевлення (сиру - Ред.)", - зауважила Святківська.

Виконавчий директор асоціації висловила сподівання, що навіть за таких умов сири подешевшають несуттєво. "Будемо сподіватись, що буде не дуже значне здешевлення, адже це збитки виробників, недодані заробітні плати, зниження закупівельних цін на молоко для господарств населення, для частини з яких це єдине джерело доходів. Тому хочеться сподіватись, що питання найближчим часом вирішиться та суттєвого зниження цін не відбудеться", - сказала вона.

Святківська зазначила, що прогнозувати, яким буде зниження ціни, важко, адже це може бути в межах від 10% до 30%.

Інші статті до теми:
Україна перемогла Росію у сирному конфлікті
Ціни на молочні вироби виростуть до європейського рівня





На правах реклами