Ми у Facebook
05.03.2012, 14:21

Чи вплине податок на бездітність на народжуваність у Рівному?

За статистикою, Рівненська область є лідером в Україні за народжуваністю дітей. Зараз у нас спостерігається позитивний приріст населення, але рівень все одно недостатній.
Дані МОЗ України та Асоціації репродуктологів України свідчать, що 5 років тому кожна 10 сімейна пара мала проблеми із народженням дитини. З кожним роком показники репродуктивного здоров'я населення погіршуються. На сьогодні з проблемами в сфері планування сім'ї стикається кожна 3-4 сімейна пара.

Якщо ж прирівняти показники МОЗ України до статистичних даних по Рівненській області, то вийде, що в обласному центрі планування сім'ї і репродукції людини офіційно має реєструватися від 3 до 4 безплідних пар. Неофіційні дані виглядають ще більш песимістично.

За даними Рівненського обласного центру планування сім'ї і репродукції людини, сьогодні все частіше стикаємося з чоловічим безпліддям. Найбільш згубно на чоловіче репродуктивне здоров'я впливає алкоголізм (особливо надмірне споживання пива) та тютюнопаління. У жінок проблемами “№1” залишаються запальні захворювання статевих органів, гормональні порушення та непрохідність маткових труб.

У зв'язку з цим, депутати у своєму зверненні до Президента України запропонували ввести відрахування з громадян, які досягли 30-річного віку і не виховують хоча б одну дитину.

Податок для бездітних громадян діяв ще у Радянському Союзі більше 50 років. Зараз жодна європейська спільнота не має подібних норм, а от українські можновладці прагнуть відродити цей законопроект.

На думку авторів законопроекту, особа до 30-ти років має здобути освіту, побудувати кар'єру, створити сім'ю і народити хоча б одну дитину. В іншому випадку — громадяни сплачуватимуть 17% податку на доходи фізичних осіб. Виняток становитимуть лише бездітні інваліди I-III груп.

Таким чином депутати хочуть покращити демографічну ситуацію в країні та збільшити бюджетні надходження.





На правах реклами