Ми у Facebook
12.03.2012, 15:03

Вибір "ОГО": Наталія СОСЮК - директор Рівненського обласного ліцею-інтернату

Статус: директор Рівненського обласного ліцею-інтернату
Укотре завітавши до Рівненського обласного ліцею-інтернату, знову відчула його особливу ауру, потужну енергетику любові та гармонії. І справа не в сучасному ремонті та продуманій кожній деталі інтер’єру, а в усміхнених учителях, привітних ліцеїстах. І розумієш, що працювати і навчатися тут — одне задоволення. А стоїть за цим усім наполеглива щоденна праця директора РОЛІ Наталії Сосюк.

Шість років тому, очоливши заклад, вона почала не лише з ремонту приміщення, а з оновлення душ. Наталія Сосюк переконана, як тільки світ збагне, що треба йти у житті шляхом серця, все навколо змінитися. І починати потрібно перш за все із себе, зі свого закладу. Певно, тому в РОЛІ так хочуть працювати вчителі й навчатися діти з усієї області. Нині тут здобувають середню освіту 545 учнів. А у закладі працює майже 150 людей.

— Для нас усі діти — рівні, ми ставимося до них з повагою, по-доброму, приділяючи кожному належну увагу. Адже дитина — як маленька людина, яка завтра піде змінювати світ і робитиме конкретні справи, — сьогодні стоїть у нас на першому місці. На другому — його величність урок Життя, а на третьому — його величність Учитель. І так буде завжди, — наголошує Наталія Сосюк. — Ми маємо багато планів, творчих задумів, які пройняті національною ідею. Григорій Сковорода писав: "Хочеш мати середину, бери вершину, починай з великого і тоді ти над середнім піднімешся". Коли я кажу про це учням, то бачучи подив в очах, відповідаю: "Розплющуйте очі від подиву, а ще більше "розплющуйте" душу, і ми вам допоможемо, поділимося своєю мудрістю, творчим потенціалом, і успіх не забариться". Без сумніву, учні дослухаються до слів свого вчителя. Наприклад, тільки цьогоріч у ліцеї — 114 призерів обласного етапу олімпіад та МАНУ. Але у РОЛІ ліцеїсти не лише здобувають гарні знання, їх також навчають бути успішними у житті.

Наталія Сосюк вдячна Богу, долі та батькам, що стала вчителем. Попри те, що вона директор і менеджмент забирає багато часу, жінка проводить уроки української мови та літератури. Цей предмет зоріє в її душі з дитинства. На уроках читає, пише вірші і декламує їх. Наталія Сосюк любить співати, а готування їжі для неї — відпочинок. Вона — щаслива жінка. Повертаючись з роботи, відчуває духовну насолоду та солодку втому. Радіє, бо має доброго чоловіка.

— Мій чоловік та донька — це дарунки з небес. І завдяки їм я маю крила і не боюся їх обпалити.

Допомагає своїм батькам, братам та сестрам (а у родині їх шестеро), і душа жінки наповнюється світлою енергетикою.

І у житті керується тим, що треба творити, радіти, пізнаючи при цьому себе і світ, розвиваючи й удосконалюючи себе.





На правах реклами