Ми у Facebook
17.03.2012, 13:12

Музей екс-голови Рівненської ОДА платитиме місту 1 гривню оренди?

Депутати Рівнеради, які входять у комісію з питань бюджету, фінансів та управління комунальною власністю, зайнялися пошуками тих, хто знає як увічнити пам’ять видатних діячів Рівного.
Серед питань, які розглядала на засіданні комісія, зачаїлося одне, спершу ніби технічне питання про внесення змін до рішення міської ради від 12 червня 2007 року “Про умови надання в оренду приміщень місцевим осередкам політичних партій та громадських організацій”. І все б нічого, якби мова у ньому не йшла про славнозвісний Народний дім, з якого міський голова грозився вигнати усі “непрохідні” партії.

А саме про приміщення площею 31,7 кв.м. на третьому поверсі.

Зокрема, проект передбачає внести зміни у попереднє рішення й “дозволити Підрозділу Українського козацтва “Волинська Січ” використовувати приміщення площею 31,7 кв.м., розташоване на 3 поверсі будівлі на вул. Симона Петлюри, 1 у м. Рівне, для розміщення меморіальної кімнати Василя Червонія, встановивши орендну плату за це приміщення в розмірі 1 грн. на рік”. Таку рекомендацію надала і депутатська комісія з вивчення питань, пов’язаних з використанням приміщень у Народному домі, яка працювала понад півроку.

Фактично суть полягає у зміні статусу однієї кімнати, яку дали в оренду на 10 років у 2007—му «Волинській січі», й стягненні за ці 31,7 метра лише 1 гривні за рік. За це громадська організація створить там меморіальну кімнату.

Нічого проти фінансової зміни депутати ніби й не мали. Зацікавив їх інший факт: чому меморіальна кімната має розташуватися саме у Народному домі.

— Завтра у нас буде ще два-три діяча. Той там працював, той там. То що у кожному місці будемо кімнату організовувати? — уточнив депутат Віталій Першогуба. — У нас на вулиці Симона Петлюри був музей українського мистецтва, то хай там влаштують кімнату.
Думаю, піджак, диван вже перенесуть. Не тому, що я не хочу, щоб зробили це у Народному домі. Адже, як приїде якась делегація, вона ж не буде обходити всі меморіальні кімнати, які в нас є. Має бути якась традиція, прийшов у музей, це побачив і те побачив.

— Я вас розумію, ви правильно все говорите. Але мене цікавить фінансова сторона питання. Ця громадська організація сама може вирішувати, як їй використовувати приміщення, яке вона орендує. Нам головне внести зміни, щодо вартості оренди. А вже після закінчення терміну оренди можна розглядати пропозиції і вносити зміни, щодо можливості розміщення цього виставкового комплексу у той чи інший музей, — спробував повернути колег у фінансову русло голова комісії Едуард Галайчук.

Втім, невгамовні депутати продовжували гнути свою лінію:

— Міський голова наголошував, що буде запроваджено режим отримання думки громадян міста Рівного по деяким питанням. Якщо це буде в якомусь режимі опитування чи референдуму, то треба рекомендувати серед усіх інших питань включити і це, щоб рівняни самі висловились з цього приводу: ми бачимо це в музеї чи в іншому місці. Я не хочу брати це на себе, — наполягав Першогуба.

— Погоджуюсь, тим більше, що минулого року було 70-річчя з Дня народження Чайки. Ми стільки говорили про те, що треба увіковічнити його пам’ять, а так і не увіковічнили. Це те саме, — нагадав минуле заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук.

— То давайте додамо ці питання під час наступного опитування, а відповідне управління нехай запропонує якісь варіанти з цього приводу. Я наприклад, зовсім не знаю, як увіковічнювати пам’ять визначних діячів, — зізнався Віталій Першогуба.

— А по-моєму було б доречніше взагалі влаштувати експозицію всіх видатних рівнян у одному місці, — висловив свою позицію депутат Олександр Лащук.

Члени комісії ще довго говорили куди і що треба було б перенести, як сформулювати питання для опитування і чи етично запитувати про Чайку і Червонія одночасно. Втім, фінансової суті це не змінило. Депутати не заперечували щодо 1 гривні за рік за оренду кімнати у Народному домі.

Щоправда, остаточне рішення за депутатами, які зберуться в сесійній залі, а їх трохи більше, ніж членів комісії з бюджету.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ