Ми у Facebook
19.03.2012, 09:01

У Рівному економитимуть за міським енергетичним планом [Фото+Відео]

Рівненські комунальники хочуть економити на опаленні за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій та міського енергетичного плану. Такий проект розробляють в Інституті місцевого розвитку. Проте відшукати кошти на його реалізацію буде непросто.
Збільшення вартості енергоносіїв змушує чиновників шукати шляхи економії. Для створення міського енергетичного плану та програми економії чиновники співпрацюють з американським агентством USAID та інститутом місцевого розвитку. Попередньо представники інституту вже досліджували ситуацію з теплопостачанням Рівного.



— Ми провели аналіз теплопостачання 10 житлових будинків, 5 шкіл та садочків, — розповів керівник регіонального навчального центру на базі ВБО "Інститут місцевого розвитку" Руслан Тормосов. — Також провели енергоаудит діяльності міських теплопостачальних підприємств та водоканалу.



За підсумками досліджень науковці створили програму стимулювання енергозбереження, яка передбачає як і технічні новведення, так і просвітницькі заходи. За словами фінансового консультанта Інституту місцевого розвитку з фінансових питань Романа Жердицького, впроваджуватимуть таку програму впродовж 2012-1016 років, а обсяг щорічних інвестицій має сягнути 1,2 мільйона гривень.



— До фінансування в перспективі можна долучити на грантових умовах і міжнародні організації, втім основні витрати на енергозберігаючі заходи має нести саме місцевий бюджет, - наголосив Роман Жердицький.

Щоправда, за словами заступника міського голови Сергія Васильчука, віднайти кошти для повного фінансування енергозбереження буде непросто, без допомоги державного бюджету не обійтись.

Енергетичний план міста науковці доопрацьовуватимуть і винесуть на розгляд громадськості та депутатів Рівнеради вже у квітні.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ