Ми у Facebook
20.03.2012, 10:04

У Рівному розшукують "Брата". Вуличного хулігана та... талановитого графітиста [+Фото]

Портал OGO.ua та рівняни розшукують невідомого графітиста, талановитого художника, свого роду вуличного бунтівника, який під своїми графіті лишає підпис "Брат".
Закарбувати на фото роботи цього безіменного графітиста вирішив викладач Рівненського інституту слов'янознавства Антон Шинкарук.

Він розповів порталу OGO.ua, що натрапив на одні з графіті з таким підписом випадково.







- А потім вирішив походити по місту, пошукати птахів-графіті. Одного знайшов у дворі будинку на майдані Незалежності (приміщення магазину "Антошка"), друга птаха на будинку навпроти парку (вул.Соборна), третя - на будинку навпроти корпусу РДГУ (вул. С.Бандери). У соціальних мережах, до речі, теж ніхто не знає, чиї це творіння. Цікаво, а де ще є графіті цього рівненського Бенксі?



Антон Шинкарук має на увазі найвідомішого англійського графітиста, художника-партизана Бенксі, ім'я якого досі невідоме, але вже стало легендою.

Андерграундний графітист і політичний активіст Бенксі завдяки гостро-соціальній тематиці своїх малюнків швидко знайшов популярність у всьому світі, зберігаючи при цьому анонімність.






Припускають, що його звуть Роберт або Робін Бенкс, і він 1974 або 1975 року народження. Особисто його не бачив ніхто, крім пари журналістів, в інтерв'ю яким він раз у раз дає суперечливі відомості про себе. За словами Бенксі, навіть його батьки не знають, хто він такий насправді. Але це не завадило йому випустити книгу своїх найкращих робіт під назвою "Wall and Piece" (гра слів wall and piece = war and peace) і зняти документальний фільм "Вихід через сувенірну крамницю" (Exit Through the Gift Shop). А принти з його роботами продаються на аукціоні "Сотбіс" за десятки і сотні тисяч фунтів.

А раптом і наш, рівненський, графітист "Брат" стане таким же популярним? ;)









На правах реклами