Ми у Facebook
26.03.2012, 14:03

На Рівненщині збільшиться кількість шкільних автобусів

Понад 80 відсотків школярів Рівненщини доїжджають до своїх навчальних закладів за допомогою шкільних автобусів. Проте близько 20 відсотків дітей все ще змушені добиратися до віддалених шкіл пішки, або рейсовим транспортом. Чи будуть ці діти забезпечені комфортним проїздом залежатиме від рішення обласних депутатів.
Вартість одного шкільного автобуса складає близько 300 тисяч гривень. Проте нині на Рівненщині він потрібен далеко не один, а 147. Саме стільки автобусів не вистачає, аби стовідсотково забезпечити підвезення дітей до віддалених шкіл Рівненщини. Такі цифри закладені до Обласної цільової соціальної програми "Шкільний автобус" на 2012-2015 роки, розглянути яку планують на сесії Рівненської обласної ради 30 березня.

— За період з 2003 по 2011 роки в область надійшло 112 шкільних автобусів, у тому числі 38 було придбано за кошти місцевих бюджетів та інші благодійні кошти, — говорить начальник управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Іван Вєтров. — Також 16 автобусів нам вдалося придбати за кошти Світового банку завдяки участі в проекті "Рівний доступ до якісної освіти". За минулий рік було придбано 19 шкільних автобусів і це дало змогу додатково охопити підвезенням 1124 учні. На сьогоднішній день неохопленими залишаються 18 відсотків учнів.

За словами Івана Вєтрова, станом на перше січня в області не вистачало 89 шкільних автобусів, але за останніми підрахунками їх уже потрібно 147, оскільки велика кількість транспорту потребує ремонту.

Іван Вєтров додає, що державна програма "Шкільний автобус" на 2012-2015 роки уже прийнята, тому частину з необхідних автобусів Рівненщина отримає за державний кошт.

Інші статті до теми:
На Рівненщині не вистачає шкільних автобусів
Для школярів села Пекалів на Рівненщині придбали автобус





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ