Ми у Facebook
06.04.2012, 13:17

Харківський "Металіст" вилетів з Ліги Європи

Єдина українська команда - харківський "Металіст", - яка вийшла у цьому сезоні до 1/4 Ліги Європи, завершила участь у змаганнях за єврокубок лише за крок до півфіналу.
Харківський "Металіст" зіграв унічию 1:1 з лісабонським "Спортингом" у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги Європи-2011/2012. Перший матч цих команд завершився перемогою португальців і за сумою двох матчів у півфінал пройшов "Спортинг".

"Металіст" спробував забити швидкий гол і Едмар з Крістальдо мали непогані шанси для цього, але удар бразильця взяв воротар, а аргентинець пробив трохи вище воріт. Гості витримали стартовий натиск і поступово пересунули гру в центр поля. Хвилин двадцять глядачі спостерігали досить нудне видовище з великою кількістю дрібних фолів і обопільними помилками в передачах.

На кінець півгодини "Металіст" таки організував грамотну атаку, Тайсон увірвався в штрафну і вдарив у дальній нижній кут, але Патрісіу впорався з ударом. А перед самою перервою харків'яни отримали гол "у роздягальню". Капель ударив з флангу, Обрадович не дотягнувся до м'яча і Ван Вольфсвінкель головою відправив м'яч у дальній кут.

"Металісту" потрібно було забивати як мінімум двічі, і Мирон Маркевич після перерви випустив на поле Марко Девіча замість Едмара. Ледве гра відновилася, Крістальдо завдяки помилці захисників міг зрівняти рахунок, але його удар встигли заблокувати. І все-таки через п'ять хвилин аргентинець таки забив. Девіч класно скинув головою в штрафну на Крістальдо і той у боротьбі з двома захисниками низом пробив повз голкіпера.

Ще через кілька хвилин Девіч, як і в першому матчі, заробляє пенальті. До м'яча знову підійшов Шав'єр, але цього разу він пробив слабо і майже по центру, голкіпер ногою встиг відбити м'яч.

"Металіст" продовжував атакувати, але, по-перше, було помітно, що харків'яни неабияк втомилися, а по-друге "Спортинг" захищався всією командою, і пробитися через таку оборону було дуже непросто. У підсумку гості таки відстояли нічию, яка вивела їх до півфіналу, а харків'яни попрощалися з єврокубками до наступного сезону.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
"Металіст" програв "Спортингу", але забив виїзний гол
Харківський "Металіст" увійшов до вісімки найсильніших команд Європи





На правах реклами